Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Приватна детективна практика в Україні

У цивілізованому світі приватна детективна діяльність для забезпечення громадянами і юридичними особами захисту своїх законних прав та інтересів використовується давно. Приватні детективні бюро є практично у всіх країнах Європи. Функції і завдання їх майже такі ж, як і у правоохоронних органів. Коли громадяни за деякими особистими причинами не можуть звернутися до цих органів, то їх функції беруть на себе приватні детективні агентства.

Хоча сьогодні в Україні, такий вид діяльності офіційно не визнаний, фактично приватною детективною діяльністю давно і ефективно займаються не тільки фізичні, а й юридичні особи.

За неофіційними даними, в усіх регіонах нашої країни працює кілька тисяч приватних детективів і приватних детективних агентств, зокрема можна відмітити детектив Кировоград з сайтом www.detective-kirovograd.com, та іншіх регіональних детективів.

Крім того, прийняття закону закладе основу для створення нових робочих місць і, відповідно, розширення бази оподаткування. Це особливо актуально для колишніх працівників органів внутрішніх справ та інших правоохоронців, які після виходу на пенсію в досить активному віці ще можуть стати корисними для суспільства людьми, маючи величезний досвід такої роботи.

Разом з тим функціонування приватних детективів та їх об'єднань дозволить усунути фактичну монополію державної правоохоронної системи. Перш за все, органів внутрішніх справ з надання фізичним та юридичним особам детективних послуг з метою захисту їх прав та законних інтересів, одночасно звільнивши правоохоронців від необхідності виконання багатьох невластивих їм, а також часто дріб'язкових, обтяжливих функцій. До того ж у законі будуть встановлені правила співпраці та взаємодії суб'єктів приватної детективної (розшукової) діяльності з правоохоронними органами. Так, приватні детективи, які під час здійснення приватної детективної (розшукової) діяльності отримали інформацію про факти скоєного злочину або про підготовку до скоєння злочину, зобов'язані невідкладно (якщо цьому не заважають обставини непереборної сили) повідомити про це відповідний правоохоронний орган і передати йому матеріали, підтверджуючі таку інформацію.

Особливо актуальною стає ця проблема в контексті нового Кримінального процесуального кодексу України та кардинального реформування досудового слідства. Йдеться насамперед про перебудову кримінального процесу на принципах змагальності і відмови від його слідчо-розшукового характеру. Нова ідеологія кримінального процесу вимагає співпраці між правоохоронними органами та приватними особами. Такими особами можуть стати, в першу чергу, приватні детективи. Державні правоохоронні органи просто повинні поступитися певну частину свого монополізму приватним учасникам процесу. Разом з тим вони отримають пряму вигоду у вигляді звільнення від цілого валу процесуальних дій, який тепер буквально захльостує діяльність суб'єктів кримінального провадження.

В справі прийняття закону «Про приватну детективну (розшукової) діяльності» важливий також аспект підвищення міжнародного іміджу України як країни, в якій створені всі необхідні умови для реального захисту громадянами своїх прав, свобод і законних інтересів.

Безумовно, дуже важливо забезпечити дотримання законності при здійсненні приватної детективної діяльності. Цьому буде сприяти не тільки система контролю і нагляду за цією діяльністю, а й досить вимоглива процедура видачі свідоцтв про право заняття приватною детективною діяльністю та дозволів на реєстрацію приватних детективних підприємств, їх об'єднань та філій.

Передбачено й інші заходи, що гарантують дотримання закону і прав людини в детективної діяльності, а також гарантії для самих детективів. Це, зокрема, закріплення обмежень у процесі здійснення приватної детективної (розшукової) діяльності: приватним детективам, зокрема, забороняється: 1) приховувати від правоохоронних органів факти скоєних злочинів чи злочинів, що готуються, що стали відомими в процесі проведення приватної детективної (розшукової) діяльності; 2) видавати себе за суб'єктів оперативно-розшукової діяльності, працівників правоохоронних органів; 3) збирати відомості, пов'язані з особистим життям, політичними і релігійними переконаннями окремих осіб; 4) передавати своє свідоцтво або посвідчення для використання іншим особам.

До таких гарантій слід віднести також встановлення вимог щодо професійної таємниці результатів приватної детективної (розшукової) діяльності. Приватним детективам забороняється розголошувати і використовувати в своїх власних інтересах або інтересах третіх осіб відомості, що представляють професійну таємницю суб'єкта приватної детективної (розшукової) діяльності.

Закон зобов'яже органи державної влади та органи місцевого самоврядування сприяти приватним детективам в їх діяльності. Разом з тим ці структури не мають права втручатися в професійну приватну детективну (розшукову) діяльність. Врегульовані також особливості соціального та правового захисту громадян, які займаються приватною детективною (розшуковою) діяльністю.

Таким чином, цілком очевидно, що становлення в Україні приватної детективної діяльності є незворотнім процесом. Тому штучне і тривале його стримування завдає непоправної шкоди не тільки вже існуючим суб'єктам приватної детективної діяльності і бажаючим займатися таким видом підприємництва, а й інтересам громадян, які потребують таких послуг, а також державним інтересам та іміджу України на міжнародній арені. Тобто в Україні назріла необхідність якнайшвидшого прийняття Закону «Про приватну детективну (розшукову) діяльність».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com