Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ОПОЗИЦІЯ ПРИ ВЛАДІ

Новим премьєр-мі­ністром Йемена стане оппозиційний лідер Мохаммед Басіндва. Указ уже підписав віце-президент країни Абед Раббо Мансур аль-Хаді.

Тепер Басіндва, був одним з лвдерів йеменського повстання, має сформувати перехідний уряд, який буде керувати країною до президентських виборів у лютому 2012 року.

Мохаммед Басіндва в минулому обіймав пост міністра закордонних справ і був близький до президента. В 2001 році він вийшов з правлячої партії і виступив з критикою влади.

Салех, який правив Йеменом упродовж 33 років, 23 листопада 2011 года підписав історичний указ про передачу влади тимчасовому уряду. За це президент отримав гарантії недоторканості і можливість за бажання залишити країну.

69-річний Алі Абдулла Салех фактично уже позбавлений влади в результаті массових антиурядових виступів, що почалися в Йемені ще у січні 2011 року. Салех став четвертим диктатором, що зазнав краху упродовж року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com