Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Де в україні найбільший дефіцит персоналу?

За підсумками першого півріччя 2011 року найбільшу нестачу працівників відчувала переробна промисловість, торгівля і державна служба, пише газета «СПРАВА».

За даними Держкомстату, в першому кварталі 2011 року українські підприємства відчували нестачу персоналу на рівні 90,5 тис. людини, що на 14% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Підвищений попит на персонал спостерігається в переробній галузі. Підприємства цього напряму, за даними Держкомстату, мають потребу в 21,2 тис. співробітників. Причому, це на третину більше, ніж минулого року.

Потрібні люди і у сфері послуг. Зокрема, підприємства торгівлі і ремонту зацікавлені найняти близько 11,6 тис. нових співробітників.

Незважаючи на адміністративну реформу, яка покликана зменшити кількість державних чиновників, держслужба також відчуває дефіцит кваліфікованих кадрів. Дефіцит за підсумками першого півріччя 2011 року склав 9,8 тис. людина, що на 10% більше, ніж минулого року.

У абсолютних цифрах менше всього нових кадрів потребує фінансова сфера (1,9 тис.) та готельний бізнес (1,6 тис.). Причому лише у сфері фінансів дефіцит в порівнянні з минулим роком знизився.

Освітня сфера зацікавлена притягнути 2,3 тис. нових співробітників. Якщо порівняти ситуацію з минулим роком, то дефіцит персоналу в освітніх установах виріс трохи менше ніж на третину (28,3%).

Якщо аналізувати ситуацію по регіонах, то найбільш зацікавлені в нових кадрах столичні підприємства — їм не вистачає 19,4 тис. співробітників. Далі слідує Дніпропетровська область — 9,4 тис. осіб і Донецька — 5,6 тис. осіб.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com