Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В КПУ ПРОКИНУЛИСЯ

Лідер КПУ Петро Симоненко заявляє, що «урядовий проект пенсійної реформи напрацьовано не на користь людини праці, не з метою підвищення рівня життя наших пенсіонерів, а виключно для отримання чергового траншу мвефівського кредиту і відповідно до вимог МВФ. За таку пенсійну реформу ми голосувати не будемо». П.Симоненко підкре­слив, що запропонованим пенсійним законопроектом держава практично знімає з себе будь-яку відповідальність за долі мільйонів українських пенсіонерів.

“Ми вважаємо неприпустимим, щоб, по-перше, було піднято пенсійний вік і збільшено на п`ять років необхідний для отримання пенсій трудовий стаж: до 30 років для жінок і 35 — для чоловіків. І це при тому, що тривалість життя у нас в країні продовжує скорочуватися, — сказав лідер комуністів. — Збільшення пенсійного віку жодним чином не знизить навантаження на бюджет і Пенсійний фонд, однак призведе до значного зростання безробіття. Як серед молоді, так і серед людей старшого покоління. Призведе до критичних перекосів на ринку трудових ресурсів, до серйозного погіршення матеріального становища сотень тисяч сімей. Як наслідок, зростання злочинності, бездомності, безпритульності, соціальна деградація». «По-друге, — заявив П.Симоненко, — ми проти, щоб були скасовані спеціальні пенсії для тих, хто пропрацював у тяжких умовах і на шкідливих виробництвах, для ветеранів Збройних сил і правоохоронних органів, інших категорій громадян, чия праця або служба пов`язані з ризиками для здоров`я і життя. Пенсіонер має отримувати пенсію виходячи з того, де, в яких умовах і скільки років він працював». «По-третє, ефективною пенсійна реформа може бути тільки тоді, коли держава гарантуватиме достатню кількість робочих місць і гідну заробітну плату, щоб працездатні громадяни зі свого заробітку могли утримувати старше покоління. Крім того, держава зобов`язана також жорстко контролювати ціноутворення і тарифи, щоб інфляція і підвищення цін не «з`їдали» трудові пенсії», — заявив лідер комуністів. П.Симоненко також відзначив, що «пенсійна бідність» в Україні, — це наслідок загальної «бідності по-українськи», тобто бідності серед тих, хто працює. Це наслідок низьких зарплат, мізерної ціни робочої сили, високого рівня безробіття і тінізації економіки. Природно, при такому стані справ грошей не буде як у солідарному Пенсійному фонді, так і ні з чого трудящим буде відкладати до персонального накопичувального фонду». «Не подолавши загальну бідність, не відродивши вітчизняну економіку, ми не вирішимо проблему пенсійного забезпечення. І ніякі кредити МВФ не заткнуть зяючу 60-мільярдну дірку в Пенсійному фонді, а тільки ще тугіше затягнуть боргову петлю на шиї народу України», — сказав нардеп від КПУ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com