Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

УХВАЛИЛИ НЕЗАКОННО?

Громадянський рух «Спільна справа» звернувся з позовною заявою до Вищого адміністративного суду з приводу незаконного ухвалення Верховною Радою Податкового кодексу.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі громадянського руху «Спільна справа».

«Ми ніколи не погодимося з тим, що кілька десятків маріонеток з депутатськими значками, яких журналісти влучно нарекли «кнопкодавами», можуть приймати доленосні для країни рішення. Є документально зафіксований факт: 18 листопада, коли проект Податкового кодексу приймався у другому читанні та в цілому, а також 2 грудня, коли цей акт голосувався в новій редакції з урахуванням пропозицій Президента — у сесійній залі не були присутні, відповідно, 268 та 269 народних депутатів як це відобразила електронна система голосування», — сказав медіа-координатор «Спільної справи» Ігор Пилипчук.

Активіст руху нагадав, що ті депутати, які безпосередньо брали участь у прийнятті рішень, і яких налічувалось менше 100 осіб, масово голосували картками своїх відсутніх колег. «Подібні дії є грубим порушенням частин 2, 3 статті 84 Конституції України та частини 3 статті 47 Закону «Про Регламент Верховної Ради України», які зобов`язують народних депутатів голосувати на засіданнях Верховної Ради особисто. Відтак, обидва рішення прийняті в незаконний спосіб і тому запровадження Податкового кодексу є неправомірним», — підкреслив він.

І.Пилипчук також повідомив, що громадянський рух «Спільна справа» розмістив на своєму сайті типовий зразок позовної заяви до Вищого адміністративного суду України з проханням визнати протиправними дії Верховної Ради під час голосування по питанню Податкового кодексу 18 листопада та 2 грудня. «Спільна справа» закликає громадян масово звертатися з подібними позовами до вказаного судового органу.

“Наша позиція була і залишається незмінною: Податковий кодекс був прийнятий у протиправний спосіб і тому є цілком нелегітимним документом. Виконувати його норми немає жодних підстав. Набуття ним чинності має бути зупинене», — заявив І.Пилипчук.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com