Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЩЕ НЕ КІНЕЦЬ

Генеральна прокуратура України проводить перевірку матеріалів кримінальної справи про отруєння екс-Президента Віктора ЮЩЕНКА, якою займалася слідча група на чолі з Галиною КЛИМОВИЧ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Зараз проводиться перевірка матеріалів кримінальної справи, про результати якої буде повідомлено», — зазначили у прес-службі, наголосивши при цьому, що «ніякої кримінальної справи проти КЛИМОВИЧ чи по факту ніхто не порушував».

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня видання «Фокус» з посиланням на високопоставлене джерело у Генеральній прокуратурі опублікувало інформацію, що стосовно екс-керівника слідчої групи Генпрокуратури з розслідування справи про отруєння В.ЮЩЕНКА Г.КЛИМОВИЧ можуть порушити кримінальну справу.

«Основна претензія до слідчої групи з розслідування отруєння В.ЮЩЕНКА полягає у недбалому ставленні до речових доказів. Наприклад, зараз у справі немає жодного зразка крові екс-Президента, тому що всі вони були знищені. Знищені навіть пробірки, в яких були ці зразки», — повідомило джерело.

Г.КЛИМОВИЧ у коментарі для «Української правди» заявила, що зразки крові В.ЮЩЕНКА були знищені ще до її приходу у групу.

Колишній керівник слідчої групи у справі про отруєння В.ЮЩЕНКА Г.КЛИМОВИЧ у квітні 2010 року звільнилася з Генпрокуратури. Розслідування справи було доручено заступнику генерального прокурора Ренату КУЗЬМИНУ.

За версією слідства, В.ЮЩЕНКО був отруєний 5 вересня 2004 року на дачі тодішнього першого заступника голови СБУ Володимира САЦЮКА. Із червня 2008 року і до зміни влади цього року Генпрокуратура неодноразово заявляла, що факт навмисного отруєння В.ЮЩЕНКА повністю доведено.

unian

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com