Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРАВИЛА ПЕРЕД ФІНАЛОМ НЕ МІНЯЮТЬ

Керівник українського бюро Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе вважає поганою традицією завжди перед виборами змінювати законодавство.

Про це у вівторок повідомляє УНІАН з посиланням на інститут Горшеніна.

«Це, мені видається, принципова проблема. Майже кожні вибори в Україні, починаючи з 1991 року, зроблено під іншим законодавством. Зараз нові партії, деякі з цих нових партій, в принципі, виключені з виборного процесу», - зазначив він.

Нагадуючи історію українських виборів, Ланґе  відзначив, що, наприклад, 10 років тому головні ролі відігравали взагалі інші партії, ніж сьогодні.

«Я хочу сказати, що в українській партійній системі є дуже велика динаміка і мені видається, було б правильно, якби цю динаміку можна було враховувати у виборчій системі. Якщо ми бачимо тенденції, як люди голосували останніми роками, то, мені видається, це проблема: заборонити в принципі підхід нових партій», - наголосив він.

Ланґе  нагадав, що дуже авторитетна Венеціанська комісія, Рада Європи вже давно радили Україні не змінювати законодавство за короткий час до виборів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com