Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Боротьба триває

Американські вчені розробили вакцину, що імплантують під шкіру хворого, яка здатна реорганізувати роботу імунної системи і змусити її знищувати злоякісні пухлини в організмі, не впливаючи на здорові тканини.

У своїх експериментах з мишами вчені показали, що дана вакцина є першою в історії, за допомогою якої вдалося повністю видалити меланому.

Препарат являє собою 8-міліметровий диск, який може бути вживлений під шкіру в будь-яку ділянку тіла. Він виконаний з пористого полімеру, який біологічно розкладається, порожнечі якого заповнені спеціальними молекулами — цитокінами.

Цитокіни — це група молекул, що прикріплюються до рецепторів так званих дендритних клітин, в результаті чого відбувається їх активація.

Активовані дендритні клітини, проходячи через пори імплантату, також вступають у взаємодію і з вкладеними в нього антигенами — специфічними речовинами, що несуть інформацію про те, які клі­тини повинні бути знищені імунною системою.

За допомогою дендритних клітин ця інформація потрапляє в найближчий лімфатичний вузол, який починає вироблення специфічних Т-клітин імунної системи, призначених для знищення ракових тканин.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com