Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОТЕДЖІ ВЖЕ НІКОМУ НЕ ПОТРІБНІ

Нинішній сезон виявився украй невдалим для ринку котеджних містечок навколо столиці: кількість реальних покупців знизилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже в два рази.

За словами директора з маркетингу будівельної компанії «Архітектура і Технології» Андрія Болдарєва, сьогодні продаж одного-двох котеджів в місяць є дуже вдалим показником для відділу продажів практично будь-якої організації, що будує містечка. Але з такою динамікою вони можуть продаватися десятиліттями. Такої масштабної кризи ніхто не прогнозував. Нині потенційна пропозиція на ринку в сім разів перевищує попит. В даний час у продажу є близько 50 містечок, в яких заплановано 8,5 тис. будинків.

За інформацією директора з маркетингу компанії SV Development Володимира Степенка, з початку року в селищах, що будуються, продано близько 1,2 тис. котеджів і таунхаусів. «Це майже в два рази менше, ніж передбачалося на початку року. Враховуючи велику кількість проектів, можна констатувати, що на ринку спостерігається перенасичення. Різке падіння попиту на будинки в таких містечках, на думку аналітиків, викликано складнощами з отриманням кредитів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com