Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

JAGUAR ВІДЗНАЧАЄ 75-РІЧЧЯ

«В 2010 році ми святкуємо річницю наших досягнень — 75 років проектування та створення автомобілів, які закладали основи мистецтва автомобільних рішень. А також святкуємо презентацію нового Jaguar XJ. Всього за три роки ми повністю оновили модельний ряд Jaguar, презентуючи три розкішні потужні автомобілі» — розповідає керуючий директор компанії Jaguar Cars Майк О’Дрісколл.

Лише декілька років тому Jaguar заклав основи щодо оновлення бренду та його модельного ряду. Все почалось у 2008 році з появою нового Jaguar XF, який до сьогодні вже отримав велику кіль­кість світових нагород. Чотиридверний XF, в якому зручно розміщується п’ять пасажирів, виглядає як купе та має серце спор­тивного автомобіля. У 2009 році Jaguar реконструював XK купе та XK кабріолет, в результаті створивши один з найвизначніших спортивних автомобілів. 2010 рік ознаменується початком продажів інноваційного Jaguar XJ, який поєднав у собі все найкраще, що будь-коли було розроблено Jaguar.

Майк О’Дрісколл додав: «Розвиток нашого нового модельного ряду автомобілів — це частина стратегії продовжувати розвиток Jaguar, як виробника сучасних, спортивних, інноваційних, звабливих та оригінальних автомобілів, як і було закладено в основи бренду творцем Jaguar  сером Вільямом Лайонсом».

Ієн Каллем, директор з дизайну Jaguar, сказав: «Дизайн Jaguar у наступні 75 років має поважати та брати до уваги досвід минулих 75 років, розширюючи межі технологій, розкоші та спортивного стилю. Проектування наділених пристрастю автомобілів, які привертають увагу та надихають, були ключовими аспектами роботи бренду протягом багатьох років».

Успішний виток дизайну має пройти перевірку часом, відображаючи власний стиль. Головна мета Jaguar — створення гарних, швидких автомобілів.

«Дивлячись на теперішні XK, XF, новий XJ та скеровуючи погляд у майбутнє, ми будемо продовжувати впроваджувати інноваційні технології та проводити тестування для того, щоб досягти визначних досягнень не лише в автомобільному дизайні але й у дизайні в цілому.»

Вільям Лайонс заснував компанію «Swallow Sidecars» у 1922 році і приступив до створення цілої низки колясок для мотоциклів під торговою маркою «SS» та, на початку 1930-х, до створення автомобілів. Коли діло дійшло до презентації нового автомобіля SS 100 у 1935 році, сер Вільям Лайонс захотів надати нову та яскраву назву своїй компанії. Однією з пропозицій рекламного агентства щодо назви компанії, була назва «Jaguar», яку і обрав Сер Вільям Лайонс. Так SS 100 став першим у світі Jaguar.

Назва «Jaguar» була ідеальним вибором — вона відображала котячу грацію та елегантність, силу та спритність, які значно вирізняли ці автомобілі серед інших. Сер Вільям одного разу сказав, що «автомобіль найбільше схожий на живу істоту. Ім’я бренду яскраво відображає сутність усіх автомобілів, створенних від початку заснування компанії до сьогодні.

Протягом багатьох років Jaguar створював одні з найлегендарніших автомобілів планети: XK120, презентований наприкінці 1940-х років, став вражаючою сенсацією і найгламурнішим спортивним автомобілем свого часу; C-Type та D-Type, автомобілі для перегонів, були лідерами в 1950-х роках; E-Type, представлений у 1960-х роках, визнаний найгарнішим автомобілем, який будь-коли було створено на той час, та мав надзвичайну популярність. Спортивні автомобілі завжди асоціювалися з назвою «Jaguar», але компанія також створила декілька надзвичайно відомих седанів таких, як Mark II, на початку 1960-х, та славнозвісну лінійку XJ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com