Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відкрили лабораторію

У Луцьку відкрили нову сучасну лабораторію генно-молекулярних досліджень. Вона діятиме в обласній санітарно-епідеміологічній станції. Як поінформували у прес-службі Волинської ОДА, сучасне, біобезпечне обладнання закуплене і встановлене централізовано за кошти державного бюджету на суму 1млн.180 тис.грн. в рамках боротьби з пандемічним грипом.

Роботи з облаштування лабораторії виконані підрядною фірмою підприємства ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536», за кошти виділені рішенням сесії обласної ради на суму 590 тис.грн. Як повідомила головний санітарний лікар області Наталія Янко: «Ця лабораторія призначена для дослідження біологічного матеріалу та проб об’єктів довкілля і продуктів харчування полімеразної ланцюгової реакції. Цей метод застосовується для експрес-діагностики інфекційних хвороб, для здійснення епідеміологічного нагляду, а також для виявлення генно-модифікованих організмів у харчових продуктах».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com