Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Землетрус ушкодив АЕС

На японській атомній електростанції «Хамаока» в префектурі Сідзуока, екстрено зупиненій відразу ж після потужного (магнітудою 6,5) землетрусу, напередодні був помічений витік радіації.

За повідомленням дирекції АЕС, «невеликий витік радіації був виявлений в четвер, 19 серпня, під час заміни фільтру».

При цьому, відзначив представник адміністрації станції, при такому рівні випромінювання небезпеки для обслуговуючого персоналу станції немає.

Як повідомлялося раніше, в результаті підземного поштовху 11 серпня стрілки реєструючих рівень радіації приладів в приміщенні реактора N5 АЕС різко піднялися вгору. Проте в міністерстві економіки, торгівлі і промисловості країни під­креслили, що «за межами цього блоку ситуація повністю нормальна». Відразу після поштовху реактори N5 і N4 були автоматично зупинені. За словами представника дирекції АЕС, реактор N4 буде знову запущений через 3—4 тижні.

Землетрус стався в районі затоки Суруга, його епіцентр розташовувався на глибині 23 км. У зоні найбільш потужних поштовхів опинилися префектура Сідзуока на північний захід від Токіо, а також всі райони японської столиці.

За повідомленням влади, в результаті землетрусу тоді загинула одна людина, понад 120 отримали поранення.

Нагадаємо, в липні 2007 року в Японії в результаті підземного поштовху магнітудою 6,8 на АЕС «Касівадзакі-Каріва» з сімома ядерними реакторами перекинулися і частково відкрилися бочки з твердими радіоактивними відходами. В результаті пошкодження фільтру за межі станції вийшла незначна кількість радіоактивного пилу. Станція в Ніїгаті з сімома реакторами була розрахована на землетруси меншої магнітуди, тому в понеділок на ній почалася пожежа, витоки води і радіоактивних відходів, стались розриви труб. У результаті витік радіації склав 90 тис. бекерелів (одиниця активності нукліду в радіоактивному джерелі).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com