Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Час рятувати нашу молодь

В Україні пиво прирівняють до алкогольних напоїв і обмежать його продаж.

З метою вирішити проблему підліткового алкоголізму в Україні народні депутати мають намір ввести більш жорстке законодавче обмеження продажу пива та слабоалкогольних напоїв, прирівнявши цей вид продукції до алкогольних напоїв.

Про це повідомили представники фракцій БЮТ, Партії регіонів, Наша Україна — Народна самооборона, Блоку Литвина. Зокрема, депутати висловилися на підтримку законопроекту про внесення змін до Закону України Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Цей проект пропонує обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв, пива, з метою поліпшення здоров’я нації. На думку заступника голови парламентської фракції БЮТ Олега Білоруса, українці ще не зіткнулися з цими наслідками пивного алкоголізму.

Проект пропонує обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв, пива, з метою поліпшення здоров’я нації

«У країнах, де пиво стало частиною національної культури, більше половини чоловіків — імпотенти, йде різкий демографічний спад. Україна не має традицій щоденного споживання пива. Пиво варили і пили лише на великі зимові свята. Згідно із класифікацією, пиво належить до слабоалкогольних напоїв, але все одно це алкоголь. Ми будемо підтримувати прийняття законопроекту № 1171», — зазначив він.

У свою чергу, народний депутат України від БЮТ Дмитро Ветвицький вважає, що до алкогольних напоїв необхідно прирівняти не тільки пиво, й слабоалкогольні напої. «Пиво і слабоалкогольні напої на основі спирту нічим не відрізняються від алкогольних напоїв. Склянка спирту або кілька слабоалкогольних напоїв однаково руйнують здоров’я людини. Настав час вирішити цю проблему. Пивну індустрію від цього не буде зруйновано. Я думаю, таке рішення знайде підтримку в сус­піль­стві», — висловив свою думку депутат.

На думку Ветвицького, другим етапом у боротьбі з пивним алкоголізмом в Україні повинно стати скорочення точок розповсюдження пива та дозвіл його продавати тільки у магазинах. «Скорочення кіль­кості точок продажу пива стимулювало б розуміння того, що пиво — це алкогольний напій. Купівля пива буде відбуватися більш обдумано, що призведе до скорочення його споживання», — упевнений депутат. Крім того, депутат стверджує, що третім етапом у боротьбі з алкоголізмом серед підлітків має стати введення відповідальності за розпивання пива і слабоалкогольних напоїв на вулиці.

На думку народного депутата від фракції БЮТ Михайла Соколова, споживання пива стало в Україні національною трагедією. Зокрема, він звернув увагу на те, що кожне друге пояснення в зареєстрованих правопорушеннях починається зі слів: «Ми з друзями випили пива».

Нардеп зауважує «Пиво не тільки знищує наш генофонд, при цьому фізично калічиться вся країна. Сьогодні ті студенти, які мають фізичну можливість придбати пиво, підійшовши до навчального закладу, роблять це. Думаю, ми внесемо відповідні поправки і прийдемо з колегами, які підготували свій законопроект, до спільного знаменника», — повідомив Соколов. «Молоде покоління спивається через доступність пива. Боротися з цим треба комплексно: обмежити обсяг продажів, визначити, хто має право продавати пиво, переглянути вік, у якому покупцям може відпускатися пиво, інакше через десять років нам ні на кого буде спиратись», — вважає депутат, член фракції Партії регіонів Ірина Горіна і додає, що необхідно заборонити рекламу пива. У свою чергу, депутат від фракції блоку Наша Україна — Народна самооборона Оксана Білозір вважає за необхідне введення морально-етичних норм споживання алкоголю в Україні. На її думку, продаж слабоалкогольних напоїв у кіосках та відкритих місцях — аморальні і деградаційні моменти, які в інших країнах світу неприпустимі. «Ми вимагаємо прирівняти пиво до спиртних напоїв, виступаємо за повну заборону його реклами. І будемо проводити пікетування Верховної Ради доти, поки закон не буде ухвалено», — висловив свою позицію голова Форуму порятунку Києва Віталій Черняхівський. 7 липня громадянська кампанія Форум порятунку Києва вже проводила пікетування Верховної Ради України під гаслами: Пивний алкоголізм — STOP!, Пиво — не вода! Українці вимруть, якщо продовжать хлептати пиво літрами!, Пиво — шлях інтенсивного виродження суспільства. Зазначимо, що минулого тижня Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі заявила, що зовнішня реклама нав’язує українцям вживання пива.

 

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com