Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Безпечна пісня

Асоціація автомобілістів Великобританії, що займається питаннями безпеки дорожнього руху, провела дослідження, в результаті якого було виявлено, що статистика аварій на дорогах безпосередньо пов’язана з музикою, що грає в салоні автомобіля . Як пише газета “РБК daily”, експерти прийшли до висновку, що від того, яку музику слухає водій, залежить його увага в дорожній ситуації, а отже, і ризик потрапити в ДТП.

В ході дослідження були проведені експерименти, в яких водії, керуючи автомобілем, слухали різнотипну музику.

За підсумками експериментів виявилось, що водії, які вважають за краще слухати в машині повільну, спокійну музику, зберігають свою психологічну рівновагу і адекватність до всього того, що відбувається на дорозі. Тоді як, водії, які слухають швидку музику, починали підсвідомо хвилюватися і неусвідомлено збільшувати швидкість. Недосвідчені водії під час швидкого ритму переставали відчувати автомобіль, забували перемикати передачі.

Також виявилось, що при звучанні гучної музики в машині підвищується ризик попадання в аварію: водій просто перестає чути звукові сигнали, що подаються йому іншими учасниками руху, а також не реагує на транспортні засоби, що наближаються. До того ж, водіям-початківцям гучна музика заважає чути двигун машини, по роботі якого вони визначають перемикання на вищу передачу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com