Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Іран — впевнена у власній місії країна

Напередодні визначної дати для іранського народу — річниці від дня смерті духовного лідера, засновника Ісламської Республіки Іран аятоли Хомейні, до МАУП завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні пан Сейєд Муса Каземі. Гостя зустрічали Голова Наглядової ради МАУП Георгій Щокін та проректор з міжнародних зв’язків Ігор Піляєв.

4 червня мільйони людей в Ірані та інших країнах відзначають день пам’яті однієї з найвидатніших постатей в історії світу аятоли Хомейні, і саме цій даті був присвячений візит пана Посла до МАУП, де навчаються не лише українські студенти, а й студенти з Ісламської Республіки Іран та інших країн світу.

Звернення пана Посла, присвячене річниці, транслювалося через Телеуніверситет МАУП на регіональні підрозділи Академії, тож його могли почути студенти МАУП по всій Україні.

«В ім’я Бога, милостивого і милосердного!» — такими словами розпочав свій виступ Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні пан Сейєд Муса Каземі.

У змістовному історичному екскурсі гість познайомив слухачів з яскравою і непересічною особистістю імама Хомей­ні, людини, за якою у 1979 році пішла переважна більшість народу Ірану. Ісламська революція в Ірані менш, ніж за два роки встановила в країні республіканський устрій замість монархічного шахського режиму, і завдяки умілому керівництву імама Хомейні, заперечуючи насильство, перемогла у своїй революційній боротьбі. «Ісламська революція в Ірані з точки зору народної підтримки, швидкого успіху та заперечення насильства не має аналогій серед великих революцій, що відбувалися у світі» — підкреслив пан Посол. За кілька місяців референдум показав, що
98,2 % населення Ірану висловилися за створення нової полі­тичної системи.

Цього року минає вже тридцять років від того часу, як було створено новий політичний устрій, підвалини якого заклав імам Хомейні. За цей час Ісламська Республіка Іран досягла значних здобутків у галузі науки, економіки, у соціальній сфері, на міжнародній арені. І всі ці досягнення здобуто самостійно в дуже скрутних умовах. «Україна — одна з держав світового значення, з якими Іран розвиває співробітництво у ряді галузей, зокрема, у виробництві сталі та стальних виробів та у виробництві літаків» — зазначив пан Сейєд Муса Каземі.

«Народ Ірану, що заплатив високу ціну за збереження своєї політичної незалежності, пишається своїми досягненнями. Ми віримо в наше світле майбутнє, і нині наша країна стоїть в одному ряду серед держав світу, що не лише користуються надбаннями світової людської цивілізації, але й постійно беруть активну участь у щоденній наполегливій праці з метою забезпечення людського добробуту і щастя» — так підсумував своє звернення Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні.

На завершення пан Сейєд Муса Каземі побажав студентам МАУП щастя і успіхів у навчанні і всіх життєвих справах.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com