Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як і хто винищує рибу в Україні?

Наша газета неодноразово зверталася до теми катастрофічного скорочення рибних запасів України через неконтрольований промисловий вилов риби.

Кожен, хто захоплювався риболовлею, переконався на власному досвіді, що риби від року в рік дедалі меншає, а та, що залишилася, не доростає навіть до середньостатичної ваги для певного виду. Це блюзнірське винищення риби відбувається на тлі цивілізованого підходу до рибних запасів у майже всіх європейських країн, де промисловий вилов риби в ріках та водосховищах суворо заборонений. Ці країни успішно розвивають спортивне риболовство. А доходи від продажу спінінгів, котушок, воблерів, гачків складають мільярдні прибутки і для фірм-виробників, і для бюджетів країн ЄС. У нас же бал править браконьєрська мафія, у склад якої входять не лише виконавці, а і їх «кришувальники» серед рибінспекторів і чиновників. Мало правди можна почути про той незаконний промисел, але дедалі частіше з’являються сміливці, які повстають проти «схем» винищення риби. Один з них старший рибінспектор Дніпровського каскаду С.Н.Шрамов. Пропонуємо увазі читачів матеріали, підготовлені цією чесною людиною.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com