Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Китай має план

Держрада КНР в понеділок опублікувала перший в історії країни «План щодо захисту прав людини», повідомляє агентство Синьхуа. Китай щорічно піддається звинуваченням з боку західних країн у порушенні прав людини і обмеженні свобод особистості, передає РИА «Новости».

Полеміка з цього питання традиційно розгорається в березні, коли американський держдеп публікує доповідь про ситуацію із забезпеченням прав людини в світі, в якому регулярно дається негативна оцінка ситуації в Китаї.

Влада КНР вважає це втручанням у внутрішні справи країни і, в свою чергу, публікує «Доповідь про дотримання прав людини в США».

Новий план, що передбачає захист прав людини на 2009—2010 роки, охоплює такі сфери як пенсійне забезпечення, освіту, права трудящих, інвалідів і інші аспекти життя населення.

У документі, зокрема, мовиться, що влада має намір «жорстко контролювати» судові процеси з метою забезпечення прав ув’язнених. Щодо страти наголошується, що це питання розглядатиметься «розсудливо».

Уряд обіцяє, що «буде вжито ефективних заходів в цілях заборони таких дій, як тілесні покарання, грубе звернення, образа осіб, що утримуються під вартою.

З метою виконання цієї вимоги влада КНР має намір створити систему проведення медичного огляду ув’язнених до і після допиту.

Держрада також заявляє про намір створювати більше робочих місць для боротьби з безробіттям, підвищення доходів населення, розширення соціального забезпечення.

Так, згідно плану, в майбутні два роки в містах буде працевлаштовано 18 мільйонів робочих мі­г­рантів з сільської місцевості. Також 18 мільйонів робочих з міських регіонів отримають роботу. Таким чином, вважають укладачі документа, рівень зареєстрованого безробіття за підсумками 2010 року не перевищить 5%.

Уряд обіцяє також створити спеціальний механізм для отримання ска­рг населення. У майбутні роки буде відкрито гарячі телефонні лінії і відомства, які створять єдину систему, здатну «почути і донести до влади» скарги і пропозиції народу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com