Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Депутати без пільг

Замість необхідного мільярда гривень Кабмін прописав у бюджеті для Верховної Ради 677 мільйонів гривень. Депутати змушені складати чорний список пільг, від яких їм доведеться відмовитися.

Депутати в першу чергу можуть втратити безкоштовні путівки та безкоштовний проїзд. Також може бути скасовано практику виділення парламентаріям житла у постійне користування.

Крім того, планується скорочення щорічної матеріальної допомоги на оздоровлення народного обранця у два рази — із 35 тисяч гривень до 17,5 тисяч. Законопроект про скорочення пільг повинен бути готовий вже до початку березня.

Кошторис парламентських витрат, який прийнято вчора Верховною Радою, вже містить ряд норм про економію коштів. За словами голови регламентного комітету Олександра Єфремова, першим «під ніж» депутатів потрапив спікер парламенту. Його особистий автопарк із двох службових авто скоротили до одного автомобіля.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com