Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Система опалення тепла підлога

У більшості районів нашої країни необхідність опалення ні в кого з мешканців не викликає сумнівів. Навіть якщо влітку і здається, що холодні часи не настануть, приходить осінь і природа бере своє - в будинках потрібно топити, щоб підтримувати комфортну температуру. Систем опалення придумано безліч, централізованих і автономних, що використовують принцип випромінювання і конвекції нагрітого повітря і їх поєднання, із застосуванням рідких, твердих, газоподібних і навіть плазмових теплоносіїв та джерел тепла. Опалення теплою підлогою - один з підходів комфортного створення тепла, що має, як і багато «сучасні» технології, досить довгу і давню історію.

Система опалення теплый пол киев може застосовуватися і як основна система опалення, так і в якості додаткової опалювальної системи.

Коли в приміщенні встановлена радіаторна або інша система опалення, електричний «тепла підлога» використовують для додаткового обігріву. Подібна схема підключення теплих підлог реалізується в тих випадках, коли основна система опалення не справляється зі своїм завданням, або існує необхідність використовувати опалення не тільки в опалювальний сезон.

Системи теплої підлоги зазвичай встановлюють для того, щоб забезпечити додатковий комфортний підігрів підлоги в санвузлах, на кухнях, в лоджіях та інших приміщеннях.

Опалення тепла підлога має цілий ряд переваг. Радіатори, нагріваючи повітря пересушують його, спалюючи кисень, що призводить до поганого самопочуття людей. Через те, що тепле повітря піднімається вгору, накопичуючись під стелею, ми не отримуємо значної частки тепла.

Теплі електричні підлоги позбавлені цих недоліків, забезпечуючи при цьому інші переваги: ​​може бути збільшена корисна площа приміщення, зручніше розставляти меблі.

У більшій частині клімату України обігрівальна система «тепла підлога» більше використовується як допоміжна система опалення і відмінно підходить для додаткового підігріву приміщень. У період міжсезоння - восени або навесні, коли загальна міська система опалення ще не включена, а на вулиці вже похолодало, теплі підлоги можуть використовуватися як основне джерело тепла.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com