Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чавес знову фаворит

На регіональних виборах у Венесуелі, котрі пройшли в неділю, переконливу перемогу отримала Єдина соціалістична партія, лідером якої є президент Уго Чавес. Як повідомила голова Національної виборчої ради (НВС) Венесуели Тібісія Лусена, губернаторами 17 з 22 штатів стали кандидати від соціалістичної партії.

Лусена відзначила високу активність громадян. У виборах взяли участь понад 65% від усієї кількості зареєстрованих виборців. Через активність охочих виконати громадянський обов’язок довелося до пізнього вечора продовжити час роботи великої частини виборчих дільниць, які відкрилися о 6 годині ранку. Зазвичай у Венесуелі явка не перевищує 50%.

Кандидати від опозиційних партій перемогли в основному нафтовидобувному штаті Сулія, промислово розвиненому і найбільш населеному штаті Міранда й Нуева Спарта. Мером венесуельської столиці також обрано опозиційного лідера Антоніо Ледесма, повідомляє ИТАР-ТАСС.

На відміну від антиамериканіста Уго Чавеса, опозиція виступає за розвиток співпраці з Вашингтоном, а не з Москвою. При цьому місцева влада користується значними повноваженнями, що дозволяють їй впливати на долю стратегічних інфраструктурних об’єктів.

Уго Чавес розцінив результати виборів як перемогу демократії. У нічному телеефірі він привітав усіх учасників виборів: і «тих, хто голосував за революційних кандидатів», і тих, хто віддав перевагу опозиціонерам. Він запевнив, що уряд «поважає й поважатиме волю народу».

Переконливий успіх партії влади в абсолютній більшості регіонів говорить про продовження побудови у Венесуелі «боліваріанського соціалізму», додав Чавес.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com