Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Горе нас об’єднає

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років сприятиме єднанню нації, про це він сказав під час презентації Національної книги пам’яті та документально-художньої виставки «Голодомор 1932-1933 років — геноцид українського нарду».

В.Ющенко зауважив, що ця трагічна сторінка історії українського народу може сприяти об‘єднанні української нації.

«Може зробити багато мотивів для 47 мільйонів українців, відчути себе тісніше один біля одного, відчути лікоть сусіда, згадати, що ми українці, що ми єдина нація, і в нас все буде добре», — сказав він.

Президент також наголосив на важливому значенні для громадян пам’ятати і вивчати українську історію, в тому числі такі трагічні сторінки, як голод 1932-1933 року. Він вкотре підкреслив, що нація, держава не можуть існувати без знання історії, культури, мови, традицій.

В.ЮЩЕНКО назвав Голодомор злочином проти української нації.

«Буде прикро, якщо ми будемо дивитись на Голодомор, як тлумачать його головні злодії, — комуністи, що винен у всьому Господь Бог, що він не дав води, тепла. Це кричуща неправда», — сказав він, зауваживши, що за ідеєю штучного голоду в Україні було бажання приборкати українське селянство, яке є рушійною силою будь-якої національно-визвольної боротьби.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com