Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ми — серед головних забруднювачів повітря

За даними секретаріату кліматичної програми ООН, України посіла десяте місце у списку країн Кіотського протоколу, які у 2006 році зробили найбільший викид в атмосферу парникових газів. Таким чином, Україна слідує за такими провідними індустріальними країнами, як США, Росія, Японія, Німеччина, Канада, Великобританія, Італія, Франція та Австралія.

Як повідомив секретар кліматичної програми ООН Ів де Боер, представляючи 17 листопада експертний звіт, обсяги викидів парникових газів, які прискорюють кліматичні зміни на планеті, незважаючи на підписання Кіотського протоколу, продовжують зростати.

У період із 2000 по 2006 роки обсяг викидів у провідних індустріальних країнах збільшився на 2,3%, сказав він.

Нагадаємо, що в листопаді 2007 року Україна усунула останню перешкоду для отримання права застосування механізмів Кіотського протоколу.

Україна є Стороною Рамкової конвенції ООН про зміну клімату з 11 серпня 1997 року. 15 березня 1999 року Україна підписала Кіотський протокол до Конвенції, а 4 лютого 2004 року Верховна Рада України ратифікувала його і ці міжнародні угоди стали складовими національного законодавства України. Кіотський протокол набрав чинності 16 лютого 2005 року.

 

За матерiалами Німецької хвилі

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com