Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Подробиці тестування

Запитань з історії буде більше, англійську випускники писатимуть найдовше.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) оприлюднив технічні деталі тестів, що будуть використовуватися під час зовнішнього оцінювання у травні-червні 2009 року.

Найдовше триватимуть тестування з української мови та літератури та з математики, на другому місці — іноземні мови, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Кількість завдань у тесті з цього предмета збільшено з 60, це на півгодини довше, ніж торік — 150 хв. замість 120.

До тесту буде включено завдання трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності та послідовності. Організатори тестування вирішили не включати до цього тесту завдання з розгорнутою відповіддю, які були у бланках завдань минулого року.

Також УЦОЯО оприлюднив технічні дані щодо тестів з іноземних мов, які винесено на зовнішнє оцінювання вперше — англійської, німецької, французької та іспанської. Кожне тестування з іноземної мови триватиме 160 хвилин і обов’язково передбачатиме завдання з розгорнутою формою від­повіді.

Тестування з мов включатимуть три частини: аудіювання, читання й письмо. При цьому біль­шою частиною (з 65) завдань перевірятимуться навички випускників у читанні (40% від загальної кількості завдань), 35% зорієнтовані на вміння грамотно писати, і 25% — вміння сприймати мову на слух.

Змісти та тривалість тестів з інших предметів змін не зазнали. Тестування з української мови і літератури та математики триватимуть, як і раніше, по 180 хв. Тести з біології та географії, розраховані на 120 хв., включатимуть по 60 завдань; з хімії за 150 хв. учасники мають дати 60 відповідей. Учасники тестування з фізики матимуть 150 хв. на 35 завдань.

Нагадаємо, у 2009 році загальну кількість предметів зменшено з 11 до 8, а кожен випускник 2009 року зможе пройти тести з п’яти предметів, а не з трьох, як було цьогоріч.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com