Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВМС США матимуть свою базу в африці

ВМС США встановили місцерозташування баз піратів на березі Сомалі і стежать за ними, але поки не планують подальших дій. Як повідомляє телеканал «Вести» (РФ), про це заявив у Кейптауні командувач ВМС США в Європі і Африці адмірал Марк Фіцджеральд. Він виступив на борту крейсера «Монтерей», який здійснив захід у Столову бухту Кейптауна разом із атомним авіаносцем «Теодор Рузвельт».

За словами адмірала, щорічно повз сомалійські береги проходять близько 20 тисяч торгових суден, і їх захист вимагає таких військово-морських сил, яких більше немає. «Тобто, ми знаємо, де пірати живуть на березі, але, я думаю, ми цим і обмежимося», — сказав він.

Фіцджеральд додав, що США не мають наміру створювати наземну базу в Африці для нового командування АФРИКОМ, «принаймні, у найближчому майбутньому». АФРИКОМ, указав адмірал, переслідує мету «обслуговування Африки». З військово-морської точки зору, зони найбільшої уваги АФРИКОМ — Гвінейська затока і район Сомалі.

Нагадаємо, 25 вересня пірати захопили українське судно «Фаїна» під прапором Белізу з 33 танками Т-72 на борту. Екіпаж із 21 людини, серед яких було троє росіян, взяли у заручники.

Ісламісти закликають піратів знищити судно, якщо викуп у 20 мільйонів доларів не буде сплачено. Представник ісламістського руху «Шабаб» Мухтар Робоу заявив, що озброєння призначається для ефіопських військ, які на стороні урядової армії б’ються проти ісламістів. Вони зараз витісняють урядові сили на півдні Сомалі.

 
ЛIГАБiзнесIнформ
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com