Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

США постачатимуть Ізраїлю 1000 бомб, здатних знищувати бункери

Пентагон повідомив Конгрес США про угоду з постачання Ізраїлю 1000 «розумних» бомб, здатних знищувати бункери. Якщо Конгрес не заперечуватиме протягом 30 днів, угода вартістю 77 мільйонів доларів буде ухвалена.

Про це повідомляє NEWSru Іsrael з посиланням на Jerusalem Post. Мова йде про керовані авіабомби GBU-39, дешеві, високоточні і більш легкі, чим інші бомби аналогічної потужності. При вазі 113 кг бомба GBU-39 має пробивну здатність звичайної 900-кілограмової бомби й довжину всього 1,75 метра. Це дозволяє значно збільшити кількість бомб в літаку й кількість цілей, які можуть бути уражені в ході одного вильоту.

GBU-39 може бути використана за будь-яких погодних умов і здатна пробити 90 сантиметрів армованого бетону. Крім того, завдяки наявності крил бомба може бути скинута літаком в 110 кілометрах від мети.

Відповідно до умов угоди, концерн Boeіng повинен постачати разом з бомбами 150 спеціальних підйомників для бомб, 30 літальних апаратів для проведення випробувань і дві групи інструкторів.

Уперше за останні кілька місяців стало відомо про те, що США постачатимуть Ізраїлю наступальну зброю.

Нагадаємо, 10 вересня сенат США одноголосно проголосував за розміщення радару ПРО передового базування в одній з неназваних закордонних країн. За версією телекомпанії CNN, США й Ізраїль домовилися про передачу останньому радара ПРО, що буде використовуватися обома сторонами.

NEWSru.com

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com