Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Школам Харківщини не вистачає 559 вчителів

Складна ситуація з педагогічним складом шкіл виникла в Харківській області. Вчителів не вистачає, крім того, не всі кадри мають професійну підготовку. Найбільш дефіцитними є вчителі англійської, фізики і математики, фізкультури та трудового навчання.

Додаткова потреба в педагогічних кадрах на 2008/2009 навчальний рік складає 559 вчителів, повідомила заступник голови Харківської обласної держадміністрації Людмила Бєлова, передає УНІАН.

За її словами, залишаються незакритими 387 вакансій з різних предметів, з них 140 — в Харкові. З 804 вчителів інформатики тільки 70% мають професійну підготовку.

Бєлова відзначила, що у Харківської області більше, ніж 10 вузів готують шкільних вчителів, але випускники вищих навчальних закладів неохоче йдуть працювати в школи.

На її думку, кадрова проблема викликана житловими проблемами вчителів. У 2007 р житло надане всього 25 сім’ям, тоді як на квартирному обліку перебувають 1985 педагогічних і науково-педагогічних працівників.

В той же час, інші регіони, для прикладу, Луганська область, зіткнулися з прямо протилежною проблемою — браком школярів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com