Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Похоронний гумор

У місті-курорті Трускавці місцеві трунарі зробили найбільшу у світі домовину — 22 х 6 м. Аби добро не пропадало, облаштували всередині кав’ярню. Замість столів — труни в натуральну величину. І меню відповідне: салат «9 днів», закуска «40 днів» тощо. Зараз розробляються одяг для офіціантів і музичне оформлення — у тому ж стилі.

Таке от «своєрідне» почуття професійного гумору. Зважте, що цей блюзнірський «харчоблок» склепали не в якомусь спальному районі індустріального міста, а саме там, куди люди приїжджають, можна сказати, життя рятувати. А їм тут же — натяк. Розміром 22 х 6 м. Сумно!

Етнографи стверджують, що блюзнірські жарти на тему смерті людини є ознакою глибокої моральної деградації суспільства. Словом, там, де з’являється чорний гумор, владі має бути не до сміху.

На жаль, ця проста істина для нинішньої української влади недосяжна. Бо вона, влада, вже давно стоїть догори дригом, та ще й, вибачайте, розчепірившись. Про який об’єктивний погляд на життя можна говорити?

Труна-кав’ярня — то лише один шокуючий, але ще не найтривожніший сигнал Україні з майбуття, якого для неї може і не бути.

Трохи статистики:

·           На 100 працюючих в Україні вже припадає 75 пенсіонерів;

·           За даними соціологічних опитувань, кожний шостий працездатний українець мріє емігрувати з історичної батьківщини.

·           Україна увійшла в першу п’ятірку країн світу з найбільшою кількістю абортів.

Отже, невдовзі в Україні нікому буде працювати, нікому жити — крім пенсіонерів. І нікому народжуватися. А влада в дострокові вибори бавиться. А що толку від цих виборів, ми вже бачили минулого тижня. Поки що — в масштабах Києва.

Палкі прихильники однієї політичної сили стверджували: достатньо, щоб леді Ю поводила київськими вуличками і дворами зачуханого куделя, аби його обрали мером столиці. І що? Невже ця пані не розуміє, що запропонувати православному електоратові замість одного сектанта іншого — то міняти шило на швайку? Якщо НЕ розуміє, то, шановні пані і панове, чи немає у вас карти ІНШОЇ України? Бо якось набридло дедалі частіше чути під вікнами деякі специфічні твори Шопена.

Ще один кандидат — на прізвище Підмогильний — пообіцяв кожному киянину ділянку землі на халяву. Привіт вам із трускавецької труни-кав’ярні!

А ще одна пані з блоку «Совість України», виявляється, 11 разів затримувалася міліцією за, м’яко кажучи, поведінку, що не має нічого спільного з совістю. Щоправда, потім міліція вибачалася за начебто дезу, але якось дуже непереконливо.

Що ж до прикладів політичної проституції, то ми мали їх ще до офіційного оголошення результатів київських виборів. Оті політики, котрі урочисто присягалися зректися парламентських мандатів задля скромного посвідчення депутата Київради, таки зреклися — своїх обіцянок. От вам і вся сумнівна принадність нинішнього виборчого законодавства. Ви голосуєте за добре відомих вам Іваненка, Петренка, Сидоренка, а в результаті одержуєте Гопзісмиченка, Придурова і Рябокобильського, про яких і поняття не мали.

Представник команди-переможниці ляпнув якось в інтерв’ю одному з радіоканалів: мовляв, що таке сто мільйонів гривень з держбюджету, викинутих на київські псевдовибори? Дрібничка. Може, для цього пана і його шефа сто мільйонів гривень — то дрібничка. А для мільйонів пенсіонерів, чия середня пенсія не дотягує до 500 гривень на місяць?

Зрештою, трунарів із Трускавця можна звинуватити хіба що у відсутності тактовності. А ось ті «сюрпризи», котрі раз-по-раз звалюються на голову «маленького українця» від його незалежної від здорового глузду влади — то вже навіть не чорний гумор.

В.Н.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com