Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вітренко за розкол України

У Державній думі РФ пройшли парламентські слухання про стан російсько-українських відносин. У результаті обговорення учасники слухань прийняли відразу дев’ять рекомендацій президенту, уряду й обом палатам російського парламенту.

Ключовою виглядає рекомендація розглянути чотири варіанти дій Росії у відношенні Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. У випадку приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО Росія повинна вийти з Договору про дружбу і прийняти закон про його денонсацію.

Більш м’який варіант у випадку приєднання Києва до ПДЧ має на увазі продовження Договору про дружбу тільки за умови одночасної і позачергової пролонгації Угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України ще на 20 років на колишніх умовах.

На парламентських слуханнях у Держдумі виступали російські депутати й українські політики.

Зокрема, екс-міністр фінансів України Микола Азаров нагадав, що «дрейф України у бік НАТО продовжується давно», а не з 2004 року, коли він, на думку політика, помітно прискорився. На думку Азарова, Договір про дружбу є «міцною основою відносин і не підданий політичній інфляції, а виходить, вимагає пролонгації і зміцнення». Він також відзначив, що з вступом України у ВТО ідея Єдиного економічного простору стала нежиттєздатної.

Н.Вітренко заявила, що Києвом «порушені всі ключові положення договору» і Яценюк, Тимошенко і Ющенко є представниками «іншої цивілізації». На її думку потрібно не домовлятися, а «колоти країну навпіл»... Однак сама Вітренко із сумом завважила, що Київ всеодно незабаром вступить у НАТО і попросила російських колег не кидати «своїх братів».

За матеріалами інтернет-сайтів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com