Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хочемо конструктивної співпраці

З наближенням вступної кампанії у вищих навчальних закладах випускники шкіл та їхні батьки виявляють посилений інтерес до того, куди піти навчатися. Молоді люди замислюються, яку стежку обрати в професійному житті: яким фахом оволодіти і чому присвятити своє доросле життя. Одним з найбільших економіко-гуманітарних вищих навчальних закладів України, де дадуть вичерпну відповідь на ці питання, є Міжрегіональна Академія управління персоналом.

МАУП нині справедливо вважають одним з найкращих управлінських ВНЗ, де давно успішно впроваджують прогресивні світові методики навчання студентів, водночас дбаючи про збереження кращих вітчизняних традицій. Чудова територія, затишні та просторі аудиторії, оснащені за останнім словом техніки, чудова навчальна література власного видавництва, але насамперед високопрофесійна команда викладачів — це те, що чекає на кожного, хто зробив свій вибір на користь Академії.

Академія — це не тільки вища школа, а й середня та середня спеціальна. Так, давно вже зарекомендували себе Економіко-правовий технікум МАУП, Деснянський економіко-правовий технікум МАУП, Ліцей МАУП.

У процесі навчання в Академії студенти засвоюють фундаментальний цикл гуманітарних, політичних і соціально-економічних дисциплін, отримують сучасні знання європейського зразка з цілої низки практично-орієнтованих спеціальностей, зокрема міжнародного маркетингу та реклами, міжнародної економіки та управління персоналом, соціології управління та паблік рилейшнз, практичної психології, міжнародного комерційного права, іноземних мов та менеджменту зовнішньоекономічної діяльності. Випускники МАУП мають можливість продовжити своє навчання в аспірантурі, докторантурі.

Академія — заклад, який динамічно розвивається. Попри всілякі негаразди, які штучно намагалися створити для неї, з тим, щоб закрити найбільший на найкращий недержавний ВНЗ України. Про це розповів секретар Наглядової Ради МАУП Василь Короткін в інтерв’ю програмі «Обрії» Української національної радіокомпанії (УР-1).

— Останній рік позначився суперечками Міжрегіональної Академії управління персоналом з Міністерством освіти і науки України. Яка ситуація зараз?

— Справді, останні роки були найважчими в нашій діяльності. З того часу, як до влади в освіті прийшли представники Соціалістичної партії, які, як ми вважаємо, не досить професійні, і аж донедавна, коли вітчизняна освіта звільнилася від них, Академія рішуче виступила проти псевдореформ та незаконних дій Міністерства освіти і науки України, спрямованих відверто на розвал вітчизняної системи освіти. У своїх виданнях МАУП неодноразово висловлювала свою позицію щодо цього і критично сприйняла призначення міністром освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка та його безпосередню діяльність. Йому, тепер уже екс-міністрові освіти і науки України, це не подобалося, тож він вирішив поставити Академію на коліна, навіть не приховуючи цього. Проти Академії було розв’язано війну. Почалися численні незаконні перевірки, у деяких наших регіональних підрозділів забрали ліцензії, до деяких було застосовано рейдерські схеми, випускникам МАУП міністерство відмовляло у видачі дипломів… У зв’язку з цими та іншими незаконними діями ми подали кілька позовів до суду, які успішно виграли. Тільки зараз ситуація налагоджується. Об’єктивно посприяло цьому і те, що міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко пішов з цієї посади разом з політичною силою, яку він представляв, а нове керівництво Міністерства освіти і науки України зайняло більш конструктивну та виважену позицію стосовно недержавної системи освіти в цілому, і Міжрегіональної Академії управління персоналом зокрема.

— Чи вдається Міжрегіональній Академії управління персоналом знайти спільну мову з новим керівництвом міністерства? Чи не виникне знову проблеми з дипломами? Чи не виявиться так, що студент, провчившись кілька років, здобувши освіту, не зможе підтвердити це документом?

— На сьогодні всі рішення судів, які стосувалися тих проблем, які я назвав, виконуються міністерством. Хочу запевнити, що всім студентам буде видано дипломи державного зразка. Що ж до майбутнього, то у нас нині склалися конструктивні взаємини з усіма структурними підрозділами Міністерства і загалом керівництвом МОНУ. Нове керівництво міністерства конструктивно підходить до вирішення питань. Гадаю, тут не буде жодних проблем, оскільки, по-перше, ми вже мали кілька зустрічей з представниками міністерства, взяли до уваги їхні критичні зауваження щодо певних прогалин у нормативних документах, актах. Ми розібралися і погодилися на певні конструктивні пропозиції.

— Як відомо, з цього року абітурієнти зараховуються до вищих навчальних закладів за результатами незалежного тестування, незалежного оцінювання знань. Чи готова Міжрегіональна Академія управління персоналом і ваші філії до роботи за новою системою? Які проблеми виникають у цьому сенсі і чи готові ви їх подолати?

— Безумовно, ми готові виконувати всі об’єктивні, всі законні рішення державних органів, зокрема Міністерства освіти і науки України, також ті, які передбачені новими правилами прийому до вищих навчальних закладів. Ми готові працювати за новою системою і приймати абітурієнтів за результатами тестів. Гадаю, проблем тут не буде.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com