Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Абітурієнти зможуть подати документи на 9 факультетів

Міністерство освіти України ввело обмеження, яке передбачає, що випускник школи зможе одночасно подати свої документи тільки на дев’ять факультетів — максимально по три в один учбовий заклад, повідомляє «Німецька хвиля».

Зазначимо, що таке рішення було ухвалено у зв’язку з тим, що з наступного року вступ до вищих учбових закладів відбуватиметься шляхом незалежного зовнішнього тестування.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання освіти Лариса Середяк зазначила, що були випадки, коли абітурієнт одночасно подавав документи на дванадцять факультетів одного вузу, і це викликало технічні труднощі.

Крім цього вона також сказала, що з 60 тисяч потенційних абітурієнтів Львівської, Волинської і Рівненської областей на зовнішнє тестування поки зареєструвалась лише третина.

За її словами, таку низьку активність випускників можна пояснити двома причинами: по-перше, більшість вищих учбових закладів до цих пір не вивісили списки необхідних предметів для вступу. По-друге, на Львівщині гостра проблема з паспортними бланками, і випускники не можуть отримати паспорт, який необхідний для реєстрації.

Також Середяк повідомила, що під час самого тестування, яке відбуватиметься в квітні-травні, діти з недоліками зору можуть розраховувати на певні пільги. Наприклад, вони отримають більше часу на відповіді. Стало відомо, що контроль за тестовими зошитами здійснюватиме державна служба охорони.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com