Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Конкурс знавців мови

В Кіровограді відкриється конкурс з української мови імені Петра Яцика

9 листопада в День української писемності та мови в Кіровограді розпочнеться VІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. У конкурсі візьмуть участь понад 5 мільйонів школярів і студентів. Його мета - сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу.

Конкурс матиме чотири етапи: шкільний, районний, обласний та загальнонаціональний. Завершиться конкурс в останній декаді травня.

Винагорода за перше місце для школярів становитиме 100 гривень, за друге – 75 гривень, за третє – 50. На загальнонаціональному рівні нагородження відбуватиметься по висхідній – від 1000 гривень у 3-му класі, до 7 тисяч гривень в 11-му. За підсумками конкурсу нагороди отримають 1200 - 1400 осіб.

Конкурс відбуватиметься в різних країнах світу, зокрема в Бразилії, Канаді, Казахстані, Росії, Білорусі, Латвії, Польщі. За словами організаторів, великим досягненням цьогорічного конкурсу є те, що до його організації приєдналося Міністерство оборони України. Таким чином нині організаторами VIII конкурсу виступають Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і туризму, Міністерство оборони, Міністерство закордонних справ та Ліга українських меценатів.

Конкурс започатковано Міністерством освіти і науки України, Лігою українських меценатів та Освітньою фундацією Петра Яцика (Канада) 2001 року як дитячий конкурс для учнів 3 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com