Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чи є совість у «совісті нації»?

Олександр Мороз, якого колись дехто називав «совістю нації», вже давно втратив це почесне звання. І справа не в тому, що він заради спікерської посади зрадив «помаранчевих» і увійшов до так званої «антикризової коаліції». За великим рахунком, всі політичні сили найперше захищають інтереси своїх спонсорів, а не їхніх виборців. Більше того. Викриваючи «мафіозні клани, які захопили Україну», пан Мороз якось уникає відповідей на критику його однопартійців, які нині працюють у владних структурах. Хоча, приміром, вже виникло чимало запитань щодо діяльності тих самих міністра транспорту та зв’язку Миколи Рудьковського, голови Фонду держмайна Валентини Семенюк, міністра МВС Василя Цушка. Ну і, звісно, горезвісного «головного освітянина» України Станіслава Ніколаєнка. Останнього пан Мороз захищає усіма можливими способами. Хоча, ймовірно, добре знає, що освітяни від «мудрого» керівництва Ніколаєнка просто стогнуть. Але… Але йому пан Мороз довіряє. Настільки, що Ніколаєнко навіть випала честь «світити» своїм обличчям з рекламних біл-бордів СПУ та виступати в рекламних роликах на радіо та телебаченні. Іноді навіть доходить до маразму. Ті ж самі соціалісти, які критикують злочинність, свої аудіоролики розміщують на радіостанції, репертуар якої у більшості українців асоціюється з оспівуванням нелегких буднів злодійського життя. Хоча дивуватися немає чому. Принаймні, той же самий Ніколаєнко просто ігнорує рішення судів. Зокрема, щодо ситуації навколо Міжрегіональної Академії управління персоналу, про яку наша газета вже неодноразово повідомляла. Ситуація ж взагалі почала розвиватися дивним чином. Після того, як МОН в чергове не виконав постанову суду щодо видачі 4 655 дипломів випускникам МАУП, справа потрапила до Державної виконавчої служби. Судовий виконавець, вивчивши всі документи, виніс оперативну постанову про добровільне виконання МОНом постанови суду та постановив видати всі дипломи випускникам. Але… Але й 1 серпня рішення виконано не було. Тому 2 серпня з’являється вже інша постанова — про примусове зобов’язання МОН виконати судове рішення до 8 серпня. Згодом — до 10 серпня. Але за день до того, як сплив цей термін, судовий виконавець отримав листа, підписаного начальником юридичного відділу МОН громадянкою Васечко. Мовляв, Міністерство освіти і науки готове виконати рішення, але для цього Академія має надати необхідні документи щодо студентів, які закінчили ВНЗ і які претендують на отримання дипломів. Інакше, ніж затягуванням справи такий маневр назвати не можна. Адже ці справи вже давно знаходилися в Міністерстві! Тому на законних підставах було винесено рішення про стягнення з МОН штрафу у розмірі 510 гривень за чергове невиконання судового рішення. До речі, ці гроші мали піти не з кишені Ніколаєнка чи його заступників, а саме з коштів міністерства. Тобто з держбюджету!

А тим часом з’явилася і друга постанова про виконання судового рішення. Утім, і в МОН продовжували шукати будь-які причини щоб не видати дипломи. На цей раз чиновники «призначили» крайнім Державне підприємство «Державний центр прикладних інформаційних технологій». Мовляв, ця організація друкує дипломи, то з них і потрібно їх вимагати. Але ж без дозволу МОН вони просто не можуть виготовляти дипломи! Зрозумівши, що відмовками від представника Державної виконавчої служби Ніколаєнко не відбудеться, він вирішив підключити до боротьби свого партійного боса. Подейкують, що Олександр Олександрович зателефонував до прем’єр-міністра Віктора Януковича з проханням вплинути на непокірного судового виконавця. Той ж у свою чергу передоручив це міністру юстиції Олександру Лавриновичу. Зрозуміло, що після подібних переговорів на найвищих рівнях професійна доля державного виконавця була вирішена. Незважаючи на його великий досвід та високу кваліфікацію, його звільнили за начебто якісь дрібні порушення. Утім, товаришам Морозу та Ніколаєнку не варто полегшено зітхати. Адже судові рішення таки доведеться виконати. І цього разу їм не допоможуть ніякі телефонні дзвінки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com