Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

За МОЄ МИТО — МЕНЕ Й БИТО

Керівник фонду «Антикорупція», один з авторів проекту «Донецька мафія» Борис Пенчук розцінює оголошення його прокуратурою Донецької області в розшук як брутальне посягання на права людини і законність. Про це він повідомив в коментарі кореспонденту УНІАН. За словами пана Пенчука, такі заяви представників Донецької обласної прокуратури підтверджують місницькі наміри одного з лідерів «Партії регіонів» Бориса Колеснікова стосовно нього, які політик озвучував раніше.

Автор видання нагадав, що розповсюдження книги «Донецька мафія» заборонив Донецький суд на вимогу Колеснікова. Пенчук вважає, що книга «Донецька мафія-2» є сильним подразником для всіх представників донецького клану, зокрема Колеснікова. «Оголошенням мене в розшук Колесніков намагається зупинити наш проект», — вважає Пенчук. Він заявив, що донецька прокуратура, суди і міліція повністю підконтрольні Борису Колеснікову та іншим представникам донецького клану. За словами письменника, такі заяви прокуратури є посяганням на свободу слова і громадянські права учасників проекту. Пенчук заявляє, що він ні від кого не ховається, нині перебуває в Києві і періодично їздить по різних регіонах України з презентаційними турами. Він також додав, що завтра має намір провести прес-конференцію в Києві, на яку запрошує представників прокуратури, міліції, омбудсмена Ніну Карпачову, де розповість «всю правду про донецький клан”.

Як повідомлялося раніше, Колеснікова затримали 6 квітня 2005 року. Проти нього було порушено кримінальну справу за фактом вимагання 2002 року акцій ТЦ «Білий лебідь» у екс-голови правління торгового центру Володимира Пенчука (батька) і екс-директора ТЦ Бориса Пенчука (сина). 2 серпня 2005 р. за рішенням Апеляційного суду Києва Бориса Колеснікова звільнили. Суд узяв з нього підписку про невиїзд. Пізніше Генеральна прокуратура закрила цю кримінальну справу.

19 липня 2007 року прокуратура Донецької області оголосила Бориса Пенчука в розшук. Проти нього і його батька порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.383 і ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України, за фактом неправдивого повідомлення органу дізнання про здійснення Борисом Колесніковим особливо тяжких злочинів, а також за фактом надання у ході досудового слідства неправдивих свідчень з метою звинувачення Бориса Колеснікова у здійсненні особливо тяжких злочинів.

За інформацією УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com