Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Краном — на книгу!

Генеральній прокуратурі України
Прокуратурі Києва
Міністерству внутрішніх справ України
Головному управлінню Міністерства
внутрішніх справ України у Києві

Міжрегіональна Академія управління персоналом (у формі акціонерного товариства закритого типу) звертається з приводу порушення її конституційних прав, свобод та законних прав на здійснення господарської діяльності працівниками Шевченківського РУ ГУМВС України в Києві як суб’єкта господарювання. З приводу звернення повідомляємо таке.

Академія на розі вулиць Дорогожицької і Теліги встановила книжковий кіоск. Документи на право встановлення та дозволи відповідних служб у належному стані.

Але з невідомих Академії причин 31.05.07 невідомі особи в цивільному (34 особи) та працівники органів внутрішніх справ Шевченківського РУ ГУМВС України в Києві (6 осіб) без наявності розпорядження чи припису суб’єкта владних повноважень о 15-й годині здійснили напад на книжковий кіоск Академії.

Коли представники Академії спробували перешкодити завантаженню кіоску на автомобіль, невідомі особи та працівники міліції застосували способи фізичного впливу (викручування рук, спричинення фізичних і психічних страждань тощо, що підпадає під юрисдикцію норм Кримінального кодексу України та суперечить нормам ЗУ «Про міліцію»).

Прохання представників МАУП прояснити ситуацію, пред’явити службові посвідчення, припис або розпорядження суб’єкта владних повноважень було проігноровано і їх у грубій формі відтіснили від місця події.

У присутності багатьох очевидців та представників преси правоохоронці викликали                               автокран, яким було завантажено на машину торговельно-зупинковий комплекс разом з продавцем та всіма матеріальними цінностями і вивезено в невідомому напрямку. Цими діями поставлено під загрозу життя працівниці академії і завдано великих матеріальних збитків.

На запитання представників Академії жоден з присутніх осіб не відповів.

Усі ці дії містять ознаки злочинів проти власності, передбачених ст.186 «Грабіж» (оскільки це відбувалося відкрито, було зігноровано волю потерпілого та осіб, у володінні чи під охороною яких перебувало це майно, і знехтувано думкою очевидців) та ст.206 «Протидія законній господарській діяльності» КК України (ці дії мали характер обмеження зайняття господарською діяльністю, що полягали в заподіянні матеріальної шкоди та обмеженні законних прав та інтересів особи, яка займається господарською діяльністю).

Злочини проти власності становлять одну з найпоширеніших і найнебезпечніших груп злочинних дій, оскільки вони посягають на одне із найцінніших соціальних благ — право власності. Відповідно до ст. 41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися й розпоряджатися своєю власністю. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право власності є непорушним.

Працівниками міліції Шевченківського РУ ГУМВС України в Києві було порушено майнові права, тобто законні запитання представників Академії безпідставно проігноровано, що суперечить вимогам цілої низки Законів України, зокрема «Про інформацію», «Про міліцію», «Про власність», Конституції України та іншим нормативним актам; нехтування положень Законів позбавляє Академію її законних прав: права на отримання інформації, гарантованого державою, права на власність (вільне володіння, користування, розпорядження) та права на вчинення певних дій, спрямованих на реалізацію своїх інтересів.

Ми категорично протестуємо проти беззаконня працівників ОВС, які прикривали злочинні дії невідомих осіб, і, враховуючи, що наведені вище обставини не є вичерпними та не є вичерпними межі заходів з їх відпрацювання та реалізація і враховуючи викладене, згідно з чинним законодавством України,

просимо

1.         У порядку, передбаченому законодавством України, розглянути наше звернення та вжити відповідних заходів до працівників Шевченківського РУ ГУМВС України в Києві, а також осіб, які брали участь у цій акції і організовували її.

2.         Надати сприяння у захисті конституційних прав і свобод нашій організації.

3.         Надати на адресу Академії відповідь стосовно звернення № 2544 від 01.06.07.

Ректор
М.Головатий

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com