Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Слідство — справа не жіноча?

В Україні формується якась дуже цікава тенденція — найбільш резонансні справи в країні розслідують жінки-слідчі. І саме вони частіш за все потрапляють під гнів Генерального прокурора. Приклад — Ірина Богомолова та Галина Климович.

Останню намагаються звільнити з Генеральної прокуратури України після того, як слідчий з особливо важливих справ звинуватила головного лікаря однієї зі столичних клінік, академіка у замовленні вбивства двох осіб. Тільки-но Галина Іванівна зібралася заарештовувати академіка, як її усунули від справи. У відповідь вона звернулася до Генерального прокурора України Олександра Медведька з відкритим листом. Очікувалося, що після цього Галина Климович повторить долю Ірини Богомолової. Але ж ні, її не звільнили. Замість цього, за деякими даними, Генпрокурор дав команду своїм підлеглим: за будь-яку ціну відшукати компромат на бунтівну Галину Климович. Кінцева мета — вигнати її з органів прокуратури. Напевно, на прикладі Богомолової Генпрокурор впевнився, що українські жінки, навіть втративши роботу, так легко не здаються. Цього разу Медведько вирішив посилити моральний пресинг.

Галина Климович, яка розслідувала діяльність членів одеської банди Мар’янчука, пережила два замахи на її життя. Після чого їй було надано охорону. Як стало відомо, поставлено мету будь-яким чином позбавити Климович роботи в слідчих ор-ганах. Якщо компромату не буде знайдено — змусити її піти за власним бажанням. Ось тут уже постає питання особистої охорони — або Климович припиняє будь-які слідчі дії проти академіка, або її позбавляють охорони, і тоді шанси залишитися в живих у слідчого різко падають.

Тепер Климович намагаються виманити до Києва (нині вона мешкає в Одесі), щоб уже тут, у тиші високих кабінетів, розпочати боротьбу з непокірним слідчим.

За матеріалами інтернет-сайту «Тема»   

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com