Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

А ЯК У ЛЮДЕЙ?

В багатьох розвинених країнах пенсійна реформа розпочалася майже водночас (у США в 1995р., у Великобританії в 1994 р., у Франції в 1993 р., в Італії у 1992 р., в Німеччині у 1992 р.).

Деякі спроби реформувати пенсійне законодавство спостерігалися й незалежній Україні, проте, на превеликий жаль, у нас поки що нема можливостей забезпечити гідну старість людям похилого віку, отже лишається дещо запозичити з досвіду наших західних сусідів.

В розвинених країнах регулярно проводяться дослідження соціально-економічного становища людей похилого віку, вчені цих країн наполегливо вивчають наявні пенсійні системи. Найбільшою увагою користується система виплат пенсій за рахунок внесків тих, хто працює в народному господарстві, та так звана накопичувальна система. У США, де ще у 90-х роках XX ст. розмір пенсій становив понад 10 тисяч доларів на рік, у пенсійному забезпеченні важливу роль відіграють добровільні приватні пенсійні програми, якими в 90-х роках минулого століття було охоплено 40-45% найманих працівників приватного сектора, а пенсії, які були отримані з приватних фондів, становили в середньому 20% сукупних прибутків всіх пенсіонерів США.

За повідомленнями ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com