Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КЙІВ — «ДОМАШНЄ» МІСТО ФК «МАККАБІ» (ХАЙФА)

Іноді в футбольних уболівальників виникає цікаве запитання: чому ізраїльські клуби та збірна в континентальних турнірах виступають під егідою УЄФА (Європейського союзу футбольних асоціацій)? Адже територіально Ізраїль належить до Азійського континенту.

І всі його сусіди виступають під егідою азійської футбольної федерації. Пояснення цієї футбольно-територіальної неадекватність лежить в політично-ідеологічній площині. Хто більш-менш цікавиться політикою, знає про ставлення до Ізраїлю всіх сусідів по регіону. Словом, з його представниками навіть у футбол грати не хочуть.

Що вже говорити про ініційовані Ізраїлем військові дії в на Близькому Сході. Попри весь інший негатив повязаний з ними Ізраїль потерпає в футбольному плані навіть будучи «за вуха притягненим» до Європи. Через бомбардування суперники по єврокубках цілком резонно відмовляються їхати на матчі до цієї країни. Відтак, йдучи їм назустріч, УЄФА дозволила проводити поєдинки з ізраїльськими клубами на нейтральних полях. Тож ізраїльтяни почали пошук належних місць для проведення своїх формально домашніх зустрічей.

Найпершими, хто відгукнувся на запити ізраїльських футбольних чиновників, виявилися чиновники українські. Точніше, брати Суркіси, які вочевидь відчувають родинні зв’язки з Ізраїлем, запопадливо розробляли варіанти проведення матчів-відповідей в Україні. Окрім Києва розглядалося ще кілька місць. Спочатку підбирали арени для двох ізраїльських команд — «Маккабі» та «Бней-Егуди». Остання попри суркісівську гостинність відмовилася від вояжу до України. Натомість «Маккабі» (Хайфа) все ж таки проведе «домашню» зустріч з англійським «Ліверпулем» у Києві.

Цікаво, а за чиї гроші «цей банкет»? Адже згідно з нормативами УЄФА приймаюча сторона повинна забезпечити належний прийом та безпеку команд, арбітрів, делегатів, глядачів. Не секрет, що нині в Україні (передовсім завдяки «геніальній» маркетинговій діяльності Суркісів) виторг від продажу квитків на футбольні матчі не покриває й частини витрат на організацію та проведення зустрічей. То, певно, Суркіси і в цьому плані допоможуть?

Олександр НАКАЗНЕНКО,
співкоординатор Громадського Руху
«ФУТБОЛ БЕЗ СУРКІСІВ»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com