Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАУП ГОТУВАТИМЕ ЖУРНАЛІСТІВ-ПРАКТИКІВ

В наш час інформація – невід’ємний елемент життя у суспільстві. З кожним роком світ розвивається – зростають швидкості, з’являються нові стандарти та технології, тривають демократичні перетворення.

Разом з цим підсилюється потреба вчасно отримувати об’єктивну інформацію про поточні події в країні та світі. Водночас, в Україні ще недостатньо журналістів, які б своєю діяльністю відповідали сучасним стандартам цієї професії. Серед них мало тих, хто свідомо обрав журналістський фах й отримав відповідний диплом.

Свій внесок у виховання професіоналів пера зробила Міжрегіональна Академія управління персоналом, відкривши набір на спеціальність «журналістика». Студенти будуть навчатися в Українському-південноафриканському інституті політичного лідерства та лінгвістики ім. Нельсона Мандели. Директор інституту Світлана Касьянова зазначає: «На ринку зростає попит на професійних журналістів, тому останнім часом кількість молодих людей, які прагнуть отримати журналістську освіту, зростає. І це закономірно. Інформаційна сфера в країні бурхливо розвивається, свобода слова після багатьох років декларування нарешті стала реальністю. Новий час висуває нові вимоги. В Україні ще треба багато працювати з обігом інформації, її відповідністю та адекватністю. На Заході в інформаційній сфері працює дуже багато спеціалістів. Нам же треба більше готувати фахівців, щоб сприяти становленню громадянського суспільства».

Працювати журналістом престижно. Це означає, що ти стоїш на передовій отримання інформації, спілкуєшся з відомими людьми, пишеш повідомлення для масової аудиторії. Виконуєш почесну місію у суспільстві.

МАУП має високий навчальний, науковий, технічний потенціал, щоб готувати фахівців-журналістів. Окрім базових дисциплін студенти будуть вивчати й психологію журналістської творчості, теорію сприймання й розуміння твору, текстознавство, журналістське розслідування тощо. Велика увага приділятиметься вивченню іноземних мов, на вибір пропонується дев’ять, серед них й такі «екзотичні», як китайська й фарсі. «Великою перевагою навчання в Академії є те, що студенти зможуть практикуватися у виданнях МАУП та інших ЗМІ. А це дуже важливо. Теоретичні знання постійно будуть закріплятися практикою і на момент отримання диплому студент буде мати за плечима кілька років журналістського досвіду», – каже Світлана Касьянова.

Студенти зможуть практикуватися не лише в академічних, а й в інших виданнях. За допомогою Бюро з організації навчальної практики вони зможуть знайти собі достойне місце в українських ЗМІ. Якщо студент добре себе зарекомендує, він зможе залишитися там працювати.

Набір на спеціальність «журналістика» до МАУП триває!

Запрошуємо всіх охочих на навчання.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com