Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МОЛДОВА ЗВИНУВАТИЛА УКРАЇНУ В РОЗБЛОКУВАННІ ПРИДНІСТРОВ'Я

Міністр транспорту і дорожнього господарства Молдови Мирон Гагауз заявив про те, що щодня Україна пропускає в невизнану республіку без узгодження з Кишиневом близько 30 вагонів з металобрухтом для металургійного комбінату в Рибниці, а також близько 10 вагонів з різними вантажами на станцію Ливада.

Молдовський міністр назвав дії українських колег суперечливими щодо досягнутих раніше двосторонніх домовленостей.

Ще 3 березня 2006 року Київ встановив нові митні правила на кордоні з Придністров’ям. Відповідно до них перетинати придністровський кордон можуть тільки ті придністровські вантажі, що пройшли оформлення на митниці в Молдові. Тирасполь визнав нововведення «економічною блокадою» і заблокував транзит українських і молдовських вантажів через свою територію. Молдова змушена була перенаправляв свої товарні і пасажирські потяги через північ республіки, що подовжило шлях на 500 км. А Україна прийняла рішення побудувати дорогу Ізмаїл — Рені, яка дозволяє перевозити вантажі на Балкани в обхід Молдови і Придністров’я.

У Молдові вважають таке рішення помилковим. «Цей проект дорогий і його реалізація займе близько 10 років. Ми вважаємо більш вигідним відновити сполучення Бессарабка — Березіне в обхід Придністров’я.

За повідомленнями ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com