Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Tesla оголосила про випуск Моделі «3» — доступного електромобіля

Вартість нової моделі електромобіля Tesla Model 3 в базовій комплектації буде близько 35 тисяч доларів і, як обіцяє виробник, зможе проїхати як мінімум 346 кілометрів без підзарядки. Засновник Tesla Ілон Маск заявив, що в кінцевому рахунку компанія буде виробляти 500 тисяч електромобілів у рік і планує залучити більш широке коло покупців, розповідає BBC News.

Машина з'явиться на ринку, як очікується, в кінці 2017 року, замовити її заздалегідь можна буде у кількох країнах, включаючи Великобританію, Ірландію, Бразилію, Індію, Китай і Нову Зеландію.

У минулому році Tesla випустила понад 50 тисяч електромобілів, здебільшого це була модифікація Model S, і стала лідером продажів таких автомобілів у світі. Тим не менш, компанія повідомила про те, що виробництво було збитковим, втрати склали близько 889 млн доларів за 2015 рік. Основна причина величезних інвестицій в дослідження і розвиток технологій в цей період.

«Довгий час були питання про те, наскільки тривалим виявиться проект Tesla. З такими нішевими пропозиціями, як Model S і Model X, у компанії не було шансів підтримати бізнес. Вихід на продаж масових електромобілів дозволить компанії досягти успіху в довгостроковій перспективі, вона не залишиться стартапом, просто випустив кілька крутих машин», — прокоментувала плани Tesla аналітик автомобільного ринку Джессіка Кодвелл (Jessica Caldwell).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com