Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄС зняв санкції з Лукашенко

Рада Євросоюзу зняв санкції з 170 громадян Білорусії, в тому числі з президента Олександра Лукашенка.

Крім того, обмежувальні заходи зняті з трьох білоруських компаній. «Інтерфакс» наводить заяву німецького міністра закордонних справ Франк-Вальтера Штайнмайера, який зауважив, що в ЄС «не так наївні, щоб вірити, що Білорусія зміниться за один день».

«Ми будемо стежити. Ми можемо визначити це сьогодні словами "критична взаємодія" », - додав глава зовнішньополітичного відомства Німеччини.

При цьому в офіційній заяві Ради Євросоюзу йдеться, що під санкціями протягом 12 місяців залишаться чотири людини, підозрювані в зв'язку з пропажею двох опозиціонерів, підприємця і журналіста. Крім того, заборона на поставки зброї Білорусії продовжена на рік.

Санкції запровадили в 2010 році і розширили в 2012 році, це було пов'язано з позицією ЄС про порушення прав людини в Білорусії. Перед цим Лукашенко переміг на президентських виборах, за підсумками яких в країні пройшло кілька опозиційних мітингів.

В кінці жовтня 2015 року дію санкцій ЄС було призупинено на чотири місяці, тоді ж США призупинили дію обмежувальних заходів стосовно дев'яти білоруських компаній. До такого рішення в Брюсселі прийшли через те, що чергова перемога Лукашенка на виборах не супроводжувалася масовими протестними акціями.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com