Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Житло в Україні буде ще більше дешевшати

Вартість квадратного метра житла в Києві за 3 роки опустилася з діапазону 2-3 тис. дол. В діапазон 500-1200 дол. Це є реакцією ринку на кризу, зазначив член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран в своєму блозі.

"Брокери судорожно переходять від ведення статистики в формі цін за квадратний метр, на середні ціни за 1-, 2-, 3-кімнатні квартири, а будівельники тішать ціною квадратного метра до 10 тис. грн. Без найменшої згадки про валюту", - зазначив він.

Ціни знижуються через бідність населення, пояснив експерт. Статистика показує, що реальні доходи українців ще будуть падати, спрогнозує він. "Слабкий рівень соціального захисту бюджетників - це справжня бомба 2016 року, закладена і під темпи інфляції, і під девальвацію", - підкреслив він.

Шапран нагадав, що 2015 рік так і не став роком макроекономічної стабілізації. "Тому особливо нервовим громадянам потрібно заспокоїтися і ще тривалий час споглядати подальше падіння цін на житло", - резюмував експерт.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com