Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Літні гастролі ансамблю «Gloria»

Нещодавно вокальна студія Міжрегіональної Академії управління персоналом знову побувала в Угорщині на фестивалі на озері Балатон „Сонячна Європа”. Вже перебуваючи за кордоном, ансамбль Академії був запрошений взяти участь у хоровому конкурсі, що проходив у цей час в Кьєті.

Участь у конкурсі взяли 23 колективи з різних країн світу: Молдови, Кенії, Болгарії, Росії, Італії, Сенегалу , Конго. Україну представляли два колективи: дитячий  хор „Вогник” та вокальна студія МАУП „Gloria”.

Вокалісти Академії вибороли золото, розділивши перше місце з великим хором з Росії у номінації „А”, традиційна музика, фольк, тобто етнічна музика у сучасній обробці.

Як зазначила Анна Кольберт, журі конкурсу висловило комплімент, підкресливши, що в Україні багато цікавих музичних творів, які зачаровують, тримають увагу, приваблюють. Окремий приз вокальна студія „Gloria” отримала від журі за артистизм виконавців.

Конкурсна програма була представлена в Оперному театрі „Маручіно”, а заключний концерт відбувся у Пантеоні, що за словами у часників було надзвичайно зворушливо  та  важко.  В Пантеоні „Gloria” виконала твір „Благослови, душе моя, Господи” К. Стеценка, „Івана Купала” І. Захаржевського, „Русалчині купала” Є. Станковича та „Gloria” Б. Бриттена.

Варто зазначити, що фестиваль  Chorus  Inside піклується не лише проведенням фестивалю, але й сприяє, аби учасники познайомилися з культурою та історією регіону, де вони виступають. Цього разу учасники колективу МАУП побачили  Монтесільвано, місто Кьєті, Ватикан, побували з екскурсією у Венеції та познайомилися з історичними пам’ятками Риму, і звичайно наприкінці поїздки  повернулися у  Будапешт, що став вже рідним містом для нашого колективу.  Тож вокалісти студентського колективу МАУП привезли додому багато чудових вражень, а також нагороду переможців.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com