Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КРАЇНА ПРИРОСТАТИМЕ ОСТРОВАМИ

Ізраїль, що досі розширював свої кордони через переможні війни і звужував їх мирними договорами, задумався про принципово інший способі зміни власної географії — будівництво штучних островів.

Уряд затвердив створення міжвідомчої комісії, яка перевірить «технологічну можливість» створення таких островів і розміщення на них великих інфраструктурних об’єктів — аеропортів, електростанцій, опріснювальних заводів, говориться в комюніке засідання кабінету. «Ізраїль — маленька і тісна країна. Мова йде про пошук рішення, раціонального з точки зору економіки, безпеки, екології», — сказав з цього приводу прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Протягом року комісія повинна представити свої висновки та рекомендації чолі уряду, сказано в рішенні кабінету.

Майже 8 млн ізраїльтян живуть на вузькій смузі середземноморського узбережжя, довжина якої не дотягує до 500 кілометрів, а ширина, із заходу на схід, становить максимум 135 кілометрів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com