Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наступ розгортається

У Харкові близько 300 представників чорнобильських організацій зайняли приміщення регіонального управління Пенсійного фонду України з вимогою виплатити їм пенсії в розмірах, передбачених законодавством і відповідно до рішень судів.

Люди зібралися біля приміщення Держпрому, у якому розташоване Головне управління ПФУ в Харківській області, і в актовому залі управління.

Чорнобильці вимагали заборонити Пенсійному фонду переглядати рішення судів про призначення їм пенсій, а також вносити корективи у визначені законом розміри пенсій.

Учасники акції протесту заявили, що перебуватимуть у приміщенні відомства аж поки влада не виконає їх вимог.

Зараз керівники чорнобильських організацій області пішли на переговори з керівництвом Харківської обласної держадміністрації.

З початку 2011 року судами України прийнято рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду коштів на користь 2,5 млн. пенсіонерів, зокрема, чорнобильців і дітей війни. Всього за 10 місяців з рахунків ПФУ стягнуто за рішеннями судів 5,9 млрд. грн.

14 листопада, у Донецьку близько тисячі чорнобильців, афганців і дітей війни прийшли в обласне управління Пенсійного фонду України і зажадали негайного прибуття до них прем’єр-міністра Миколи АЗАРОВА. 41 активіст акції оголосив голодування.

Прокуратура Донецької області проводить перевірки того, як дотримуються права пільгової категорії населення. Такі ж перевірки організовані в масштабах усього регіону. 

“Прокурор області Володимир Вишинський виїжджав на зустріч з інвалідами-чорнобильцями і роз’яснив протестуючим позицію прокуратури Донецької області», — пояснили в прокуратурі.

У будівлі Пенсійного фонду в Донецьку зібралося декілька сотень представників пільгових категорій населення. Вони встановили намети і  пікетують Пенсійний фонд. Раніше більше 200 чоловік підписалися під заявою про те, що вони оголошують голодовку. 

Самі учасники акції протесту заявили про те, що представники влади погрожували їм кримінальними справами.

Так, за словами представника чорнобильців Владимира Деркача, вночі до учасників акції протесту, що оголосили голодовку в будівлі обласного управління Пенсійного фонду, приїжджали губернатор Донецької області А.Шишацький, прокурор області В.Вишинський і глава ГУВС області В.Дубовик.

“Стали пояснювати нам, що ми захопили державну будівлю. Але ми чітко пояснили, що ми його не захоплювали, ми прийшли разом з народним депутатом, який допоміг нам сюди зайти», — цитує Деркача «Острів».

За його словами, представники влади дали зрозуміти протестуючим, що проти ініціативної групи протестуючих можуть порушити кримінальну справу.   «Тобто, підоснова така, що народ озброюється і готується захопити державну установу. Але це груба брехня”!, — підкреслив Деркач.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com