Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Працюють податківці

Через вікно у в’язницю

Податківцями Голосіївського району столиці порушено кримінальну справу за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України проти посадової особи ТОВ «М» 38-річного громадянина Б., який ухилився від сплати податку на додану вартість у сумі майже 2,2 млн. грн. Основний напрямок діяльності підприємства — будівельно-ремонтні роботи та вироблення та монтаж метало-пластикових вікон, дверей.

Підставою для порушення кримінальної справи стали результати документальної позапланової невиїзної перевірки, за результатами якої виявлено безпідставне включення до податкового кредиту з податку на додану вартість ТОВ «М» «липових» взаєморозрахунків з ТОВ «Б» за надання  неіснуючих  будівельно-ремонтних робіт.

В ході проведення слідчих заходів було встановлено особу директора ТОВ «Б». Громадянин М., являвся директором ТОВ «Б» лише на «папері» та й зареєстрував його за винагороду. З його свідчень стало відомо, що ніякого відношення до ведення фінансово-господарської діяльності він не має, документів не підписував, про що свідчить почеркознавча експертиза.

Таким чином,  директор TOB «М» умисно ухилився від сплати з податку на додану вартість в особливо великих розмірах на суму 2,2 млн. грн. «Винахідливому» директору загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

 

«Діяльність податкової на користь суспільства і держави в цілому»

У наш час робиться все можливе для оптимізації роботи податкової системи. Триває кропітка робота над її удосконаленням. Сучасна податкова служба крокує в ногу з часом і доказом цього є впровадження веб-порталу органів ДПС, а також електронної картки, яка  надасть ряд переваг при поданні податкової звітності. Особливу увагу податкова служба приділяє  якісному обслуговуванню платників податків та проведенню роз’яснювальної роботи щодо застосування норм податкового законодавства.

Отже чергова прес-конференція заступника начальника ДПІ у Голосіївському районі м. Києва Євгена Конверського була присвячена основним напрямкам роботи податкової служби. На зустрічі були присутні журналісти газети «Правда України», всеукраїнського загальнополітичного освітянського тижневика «Персонал Плюс», представники веб-сайту РДА Голосіївського району міста Києва.

Розпочав Євген Анатолійович зазначивши, що одним із показників цивілізованого суспільства та розвитку економіки є рівень добровільної сплати податків і зборів. Саме тому податковими органами систематично вживаються заходи щодо виявлення суб’єктів господарювання, які ухиляються від сплати податків. Наразі важливою соціальною проблемою є заборгованість з виплати заробітної плати та її  виплата у «конвертах». З початку року в результаті проведеної  роботи з керівниками підприємств — боржників було погашено заборгованості по заробітній платі у сумі 419,4 тис. грн. та ПДФО в сумі 184,1 тис. грн

Наступним було розглянуто  питання стосовно звернення громадян. «Наша мета — забезпечити кваліфікований, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявника» — зазначив заступник начальника ДПІ .

В ході прес-конференції Євген Конверський  зосередив увагу присутніх на  роботі, яка проводиться ДПС України  щодо підвищення  якісного рівня обслуговування платників, а саме: на веб-сайті ДПС України впроваджуються сервіси для покращення інформування платників податків щодо змін у податковому законодавстві та електронні картки, які матимуть переваги при подачі податкової звітності тощо.

«Податкова служба робить все можливе для виведення своєї діяльності на новий якісний рівень, чому сприяють ті зміни, які вводяться для покращення функціонування податкової системи, як в цілому, так і для кожного окремого платника податків» — зазначив Євген Конверський.

 ДПІ у Голосіївському районі м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com