Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Порушено конституційні права громадян

У день Незалежності під час ходу опозиційних мітингуючих до Адміністрації Президента органами внутрішніх справ були грубо порушені конституційні права громадян. Таку думку в коментарі УНН висловив лідер Партії захисників вітчизни, народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазин.

«Я повинен заявити чітко: Партія захисників вітчизни була одним з організаторів. Як автор Карного кодексу і Конституції я стверджую, що 24 серпня грубе МВС в особі міністра внутрішніх справ порушило конституційні права громадян. Це було поза законом», — підкреслив політик.

Ю.Кармазин підкреслив, що в день Незалежності кожен громадянин мав право чинити опір, таким чином захищаючи Конституцію.

«Тільки тоді, коли міліція діє відповідно до Конституції і закону, вона захищається Карним кодексом. Як тільки вона виходить за рамки, вона є просто озброєним бандитським загоном. 24 серпня ми не бачили міліції, ми бачили озброєний бандитський загін», — зазначив нардеп.

Парламентар також згадав, що до національного українського свята київська міліція не наділа парадну форму, оскільки вона готувалася «до брудної, фактично гестапівської роботи».

«Хто надав право 24 серпня застосувати внутрішні війська? Коли застосовуються внутрішні війська? Хіба в Україні введений надзвичайний стан?! Могильов має бути притягнутий до суду. Хоч він вже генерал-полковник, але за 24 серпня йому можна було б присвоїти генералісимуса. Він має бути притягнутий до кримінальної відповідальності за дачу незаконних наказів по обмеженню конституційних прав громадян України на пересування», — упевнений Ю.Кармазин.

24 серпня, незважаючи на заборону суду, колона прибічників опозиції після мітингу біля пам’ятника Т. Шевченка спробувала пройти до Адміністрації Президента. Мітингуючі прорвали один міліцейський кордон, проте далі пройти не змогли. У МВС повідомили, що доки інкримінують опозиційним мітингуючим тільки хуліганство, але не виключають порушення кримінальної справи проти першого заступника глави партії «Батькивщина» Александра Турчинова.

УНН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com