Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відхилили...

Безвідповідальне ставлення до навколишнього середовища має жахливі екологічні та сільськогосподарські наслідки вже сьогодні, тому слід раціонально використовувати й охороняти земельні ресурси. У цьому контексті потрібно посилити відповідальність за випалювання рослинності та її залишків. Про це сказав народний депутат України (фракція “НУ-НС”), член Колегії ХДС Володимир Стретович, співдоповідаючи законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні порушення реєстр. № 5170.

За його словами, законопроект розроблено для того, щоб надати реальні важелі впливу на правопорушників, які випалюють стерню, лук і пасовища, ділянки з степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинність або її залишки та опале листя в смугах відводу захисних лісонасаджень, автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насаджень та газонів у населених пунктах.

“Я як пасічник зі стажем хочу вам сказати, що після такого випалювання різко падає медозбір у наших пасічників, тому що вся рослинність верхнього шару, гумусу, просто-на-просто випалюється і на тому місці не зароджується, і квіти більше не квітнуть”, - наголосив Володимир Стретович і закликав колег підтримати цей законопроект в першому читанні.

Крім того він зазначив, що проект закону передбачає адміністративну відповідальність за випалювання стерні, луг, пасовищ, ділянок степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю площею до одного гектара. “А відповідальність за випалювання площею в один гектар і більше передбачена проектом Закону про внесення змін до Кримінального кодексу, який вже прийнятий в першому читанні і готується комітетом до другого”, - додав Стретович.

Він поінформував, що Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні підтримав поданий народними депутатами України Кармазіним, Мойсик, Боднар та ін., рекомендує Верховній Раді України прийняти його за основу в першому читанні. Але 155 голосів народних обранців не вистачило для прийняття, законопроект був відхилений парламентом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com