Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

І ДЕ ТУТ ПРАВДА?

Родовища, які пропонує передати Росія в газове СП, містять величезні запаси природного газу.

Про це заявив радник з питань економічної політики при посольстві Росії Олексій Урін.

«Я не бачив авторитетних висновків на тему родовищ на Ямалі і в Астраханській області про те, що вони безперспективні, або про те, що видобуток буде дорогим. На Ямалі величезні запаси, це найбагатше родовище», — сказав він.

«Не думаю, що Україні були б зайвими такого роду запаси, або такого роду резерви, навіть якщо є можливість видобувати газ дешевше в себе», — додав Урін.

В свою чергу, колишній радник президента Віктора Ющенка з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовский зазначив, що Україні не вигідно розробляти ці родовища через нечітке законодавство Росії стосовно транспортування цього газу, високий вміст сірки в самому блакитному паливі і ще через ряд причин.

«Нечітке законодавство Росії, яке істотно ускладнює транспортування газу, це факт. І в одному, і в другому родовищі газ з надкритичним вмістом сірки, що потребує дорогої фази очистки. Саме тому немає сьогодні в України потреби десь видобувати газ, створювати робочі місця аж на перспективу на якісь там десятиліття», — сказав Соколовський.

Окрім того, російський чиновник додав, що саме Україна є ініціатором створення газового СП.

«Що стосується ГТС — ініціатор Україна і це виправдано. Свого часу вже був створений консорціум, він, до речі, і зараз існує як юрособа з управління ГТС. Цей проект не запрацював — є законодавче обмеження. Саме українська сторона ініціює зміну законодавчого правового поля в цьому питанні, і саме Україна зацікавлена в тому, що б ГТС працювала на повну потужність», — переконаний Урін.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com