Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Навіщо владі стільки бюлетенів?

Вибори в Україні готуються на основі системних фальсифікацій. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, в Харкові відбувається незаконний безконтрольний друк бюлетенів для місцевих виборів в Харківській області, причому силові структури не порушили з цього приводу кримінальної справи.

При цьому лідер «Батьківщини» зазначила, що «ніхто не може засвідчити, що подібна ситуація не відбувається в інших областях України».

«Сам цей факт говорить про те, що вибори в Україні готуються на основі системних фальсифікацій по багатьох напрямках», — заявила вона.

За її даними, видавництво «Фоліо» в місті Харкові надрукувало 720 тисяч бюлетенів без відповідних документів.

Фальшиві бюлетені виявили у харківській друкарні «Фоліо-плюс», заявив депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Філенко.

Філенко, який перебуває на місці події, наголосив, що друк бюлетенів продовжується.

Директор друкарні Дмитро Балан розповів депутатам, що видавництво «Фоліо-плюс» уклало договір на оренду друкарського устаткування з іншим видавництвом — «Майдан», — яке нібито і займається друком бюлетенів до виборів.

Водночас він не зміг надати які-небудь документи, що підтверджують правомочність «Майдану» і «Фоліо-плюс» друкувати документи суворої звітності.

Також директор друкарні не надав жодних договорів з ТВК про друк бюлетенів, а також документи, що підтверджують правильність виготовлення, обліку і транспортування бюлетенів.

На даний момент депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» викликали на місце події слідчо-оперативну групу і звернулися з відповідним депутатським запитом в прокуратуру області.

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Януковича та Генпрокуратури порушити кримінальну справу за фактом незаконного друку в Харкові виборчих бюлетенів.

За її словами, про виявлений факт поінформовані європейські інститути, міжнародні та внутрішні спостерігачі за виборами.

Вона також розповіла, що представники штабу приїхали в друкарню і дійсно знайшли фальшиві бюлетені, частину яких вдалося вилучити.

«Вони вилучили те, що змогли вилучити, як порізані, так і не порізані бюлетені, надруковані на великих аркушах. І вже зрозуміло, що друкарня «Фоліо Плюс» не мала офіційного підряду на друк бюлетенів», — сказала Тимошенко.

Лідер ПСПУ Н.Вітренко також заявила про безпрецедентні порушення в передвиборчий період:«Масові порушення ми фіксуємо на всіх етапах виборчого процесу: комплектація виборчих комісій, реєстрація кандидатів.., арешти і погрози кандидатам і їх дітям, переслідування та залякування неугодних партії владі кандидатів, зняття з виборів за надуманими причинами... Я маю інформацію про масове вкидання фальшивих бюлетенів в процесі самого голосування і навіть підміні бюлетенів новим комплектом сфальсифікованих заздалегідь».

25 жовтня в Івано-Франківську в приміщенні друкарні «Кубекс» члени ТВК знайшли 111.000 фальшивих виборчих бюлетенів в Івано-Франківську обласну раду по багатомандатних виборчих округах та 80.000 по мажоритарних округах області. Члени обласної ТВК і депутати Івано-Франківської облради, які прибули на місце виготовлення бюлетенів і виявили додатково надрукований тираж бюлетенів, протягом тривалого часу не могли викликати на місце події прокурора області Миколу Гошовського...

***

США надішлють спостерігачів, які будуть стежити за передвиборною кампанією в Україні під час місцевих виборів і спостерігатимуть за голосуванням 31 жовтня. Про це повідомив посол США в Україні Джон Теффт.

Вибори у місцеві органи влади для України є дуже важливими, заявив посол США в Україні Джон Теффт. Як приклад, він процитував американського спікера палати представників Конгресу О’Ніла «Уся політика є місцевою». Тому на місцевому рівні люди повинні обрати гідних осіб. Для самих американців місцеві вибори є важливою справою.

США хочуть, щоб вибори у місцеві органи влади в Україні були вільними, справедливими і реально демонстрували симпатії виборців, зазначив американський дипломат. За його словами, важливо, щоб українці прийшли на дільниці і проголосували, таким чином висловили свою позицію до нинішньої влади. Адже усе залежить від українського народу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com